Skribenter för extrajobb sökes till juridisk nyhetsbyrå 331 visningar0 ansökningar

Den juridiska nyhetsbyrån Blendow Lexnova tillhandahåller juridisk omvärldsbevakning med nyhetssammanfattningar, expertanalyser och juridiska nyheter via webb-tv. Vi söker nu förstärkning med en eller flera juriststudenter, som brinner för skrivande och redaktionellt arbete i allmänhet.

Arbetsbeskrivning

Kärnverksamheten på Blendow Lexnovas redaktion kretsar kring författandet av nyhetstexter om aktuella domstolsavgöranden. Texterna levereras dagligen till våra abonnenter, visas på våra webbplatser och skickas ut i våra nyhetsbrev. Nyheter från Blendow Lexnova publiceras även i nättidningen Dagens Juridik.

Vi söker nu studenter som vill arbeta på redaktionen vid sidan av sina juridikstudier. Tjänsten kretsar till stor del kring nyhetsproduktion och det är därför viktigt att du har intresse och fallenhet för att skriva på svenska. Arbetet medför utmärkta möjligheter att bekanta sig med många olika områden inom den juridiska sfären. Som skribent får du samtidigt möjlighet att vässa dina stilistiska färdigheter under ledning av mer seniora kollegor.

Arbetet ska normalt utföras under kontorstid i våra attraktiva lokaler i centrala Stockholm.

Krav

För att vara aktuell som extraskribent ska du vara på termin 5 eller senare. Vi ser gärna att du har möjlighet att arbeta ett par dagar i månaden under terminerna, samt även mer intensivt vid tillfällig underbemanning – i den mån studierna tillåter det.

Vi tror att du är en självgående person som är bra på att arbeta efter uppsatta mål och som klarar av att ta egna initiativ när det behövs. Vi värdesätter om du är kommunikativ och anpassningsbar samt har förmåga att leverera under tidspress.

Tidigare erfarenhet av skrivande, korrekturläsning eller annat redaktionellt arbete är meriterande.

Ansökan och tillträde

Skicka ett personligt brev med CV och betygsutdrag till isak.bellman@lexnova.sesenast den 25 mars 2023. Märk din ansökan Juristskribent, extra. Eventuella frågor besvaras endast via e-post.

Ansök snarast! Urval sker löpande. Platsen kan komma att tillsättas före ansökningstidens utgång. Tillträde efter överenskommelse.

Nyhetsbyrån Blendow Lexnova, www.lexnova.se, är en del av Blendow Group.

Blendow Group, Humlegårdsgatan 14, 114 46 Stockholm.

Dela annonsen
Blendow Lexnova är Sveriges mest omfattande juridiska nyhetstjänst – med bevakning av rättsfall, lagstiftning och förarbeten från landets alla instanser inom samtliga rättsområden. Sedan 2006 har vi försett yrkesverksamma jurister och andra beslutsfattare med juridiska nyheter och analyser.
Lär känna oss

Om Oss

JURISTJOBBEN lanserades 2013 av några studenter som tyckte att det var alldeles för tidsödande och krångligt att hitta jobb. Sedan dess har vi blivit Sveriges största karriärsida för jurister och juriststudenter, på nätet, Facebook och Instagram.

JURISTJOBBEN stödjer Adastra, Centrum för rättvisa, ELSA, Gatujuristerna, Institutet för Juridik och Internet, Juridisk Publikation, Juristresursen och Juriststudenterna.

Kontakta Oss

Du kommer lättast i kontakt med oss genom att maila info@juristjobben.se


Annonsera hos oss

Intresserad av att annonsera hos oss? Klicka här för att läsa mer.

Har du redan ett konto? Klicka här för att lägga upp en annons

Gilla Oss

Gör som över 7 000 andra, gilla JURISTJOBBEN på Facebook för att ta del av aktuella jobbannonser, nyheter och tips som du inte hittar någon annanstans.

Följ oss

Du vet väl att du även kan följa oss på Instagram? Instagram