Uppsatspraktik VT 2019 282 visningar0 ansökningar

Kilpatrick Townsend söker uppsatspraktikanter

Nu söker vi efter studenter som vill göra uppsatspraktik hos oss under våren 2019.

Om oss 

Kilpatrick Townsend är en amerikansk affärsjuridisk advokatbyrå med totalt 20 kontor varav 17 kontor i USA och ett vardera i Stockholm, Shanghai och Tokyo. Stockholmskontoret tillhandahåller rådgivning och affärsjuridiska lösningar inom flertalet rättsområden. Hos oss arbetar cirka 45 personer, däribland 30 jurister.

Vår uppsatspraktik

Vi erbjuder fyra studenter möjligheten att göra uppsatspraktik hos oss under vårterminen, två platser per period. Vi är flexibla när det gäller praktikperiodens längd men ser gärna att den pågår i åtta till tio veckor.

Som uppsatspraktikant kommer du få möjlighet att prova på arbetet som biträdande jurist. Under praktiken får du chansen att lära känna våra medarbetare och knyta värdefulla kontakter. Du kommer bl.a. att få skriva rättsutredningar, granska upphandlingsdokument och avtal samt ha kontakt med domstolar och andra myndigheter. Du tilldelas en handledare som guidar dig i ditt praktikarbete och som kan ge dig tips i ditt uppsatsskrivande. Du är även varmt välkommen att delta i byråaktiviteter och interna utbildningar såsom vår Legal English.

Du som söker ska ha avslutat termin 1–6 och läst minst en fördjupningskurs på juristprogrammet.

Vi ser fram emot din ansökan! Ange om du söker till A- eller B-perioden.

  • Annonsen har tyvärr löpt ut.
Dela annonsen
Kilpatrick Townsend är en amerikansk affärsjuridisk advokatbyrå med totalt 20 kontor varav 17 i USA och ett vardera i Shanghai, Stockholm och Tokyo. Stockholmskontoret tillhandahåller rådgivning och affärsjuridiska lösningar inom flertalet rättsområden. Hos oss arbetar cirka 45 personer varav 30 är jurister. Vår ambition är att vara en tillräckligt stor advokatbyrå för att kunna hantera de affärsjuridiska frågeställningar våra klienter möter, samtidigt som varje klient ska erbjudas ett personligt omhändertagande med fokus på goda och långsiktiga relationer.
Lär känna oss

Om Oss

JURISTJOBBEN lanserades 2013 av några studenter som tyckte att det var alldeles för tidsödande och krångligt att hitta jobb. Sedan dess har vi blivit Sveriges största karriärsida för jurister och juriststudenter, på nätet, Facebook och Instagram.

JURISTJOBBEN stödjer Adastra, Centrum för rättvisa, ELSA, Gatujuristerna, Institutet för Juridik och Internet, Juridisk Publikation och Juristresursen.

Kontakta Oss

Du kommer lättast i kontakt med oss genom att maila info@juristjobben.se


Annonsera hos oss

Intresserad av att annonsera hos oss? Klicka här för att läsa mer.

Har du redan ett konto? Klicka här för att lägga upp en annons

Gilla Oss

Gör som över 7 000 andra, gilla JURISTJOBBEN på Facebook för att ta del av aktuella jobbannonser, nyheter och tips som du inte hittar någon annanstans.

Följ oss

Du vet väl att du även kan följa oss på Instagram? Instagram