Uppsatspraktik på If under Hösten 2019 och Våren 2020 356 visningar0 ansökningar

Försäkring var det sista jag ville jobba med när jag läste juridik. Jag kunde inte tänka mig något tråkigare. Under mina 11 år på If har jag skrattat många gånger över hur fel jag hade. Försäkring utgör en viktig samhällsfunktion, det är komplext och innehåller massor med spännande juridik, allt ifrån rättegångar till skadeståndsrätt och IT-juridik. Ansök gärna om en praktikplats hos oss så får du se!” –William McKechnie, Chefsjurist på If

Praktiken

If är en modern och mångsidig arbetsplats där matematiker, IT-utvecklare, jurister, ekonomer, poliser, sjuksköterskor och många andra yrken möts. Vi har ett stort utbud av karriärmöjligheter och en öppen och inkluderande arbetskultur. På Ifs juristavdelning är vår huvuduppgift att bistå verksamheten med snabb och proaktiv juridisk rådgivning. Vi arbetar bland annat med att tolka och implementera ny lagstiftning, skriva och förhandla avtal samt driva M&A- och andra strategiska projekt.

Som praktikant på If kommer du att få arbeta med många av de juridiska frågeställningar som en jurist kommer i kontakt med på ett försäkringbolag. Du kommer att handledas av en eller flera av våra erfarna och kompetenta jurister och vi ger dig gärna tips och råd på relevanta uppsatsämnen.

Tjänsten utgår från Stockholm, Bergshamra.

Vem vi söker

Vi söker dig som vill kombinera ditt uppsatsskrivande med 10 veckors praktik. Uppsatspraktiken är oavlönad och ska ingå i din utbildning.

Ansökan

Din ansökan ska bestå av CV, personligt brev och betygskopior från fullgjorda kurser på juristutbildningen. Skicka din ansökan snarast, dock senast den 31 augusti 2019, till juriststudent@if.se. Uppge gärna i din ansökan vilken period som skulle passa dig. Vi kommer löpande att intervjua och tillsätta tjänsterna så snart vi hittat lämpliga kandidater.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Josefine Waldenström, Senior Legal Counsel, josefine.waldenstrom@if.se, 0723 84 88 24

  • Annonsen har tyvärr löpt ut.
Dela annonsen

If

If insures all that is valuable in life: people, animals, homes, cars and more. We also help companies to ensure that it is business as usual even if they suffer a claim. Thanks to our 7 000 skilled employees, our 3.6 million customers in the Nordic and Baltic countries have the right coverage and can feel confident that they will get the help they need – if something should happen.
Lär känna oss

Om Oss

JURISTJOBBEN lanserades 2013 av några studenter som tyckte att det var alldeles för tidsödande och krångligt att hitta jobb. Sedan dess har vi blivit Sveriges största karriärsida för jurister och juriststudenter, på nätet, Facebook och Instagram.

JURISTJOBBEN stödjer Adastra, Centrum för rättvisa, ELSA, Gatujuristerna, Institutet för Juridik och Internet, Juridisk Publikation och Juristresursen.

Kontakta Oss

Du kommer lättast i kontakt med oss genom att maila info@juristjobben.se


Annonsera hos oss

Intresserad av att annonsera hos oss? Klicka här för att läsa mer.

Har du redan ett konto? Klicka här för att lägga upp en annons

Gilla Oss

Gör som över 7 000 andra, gilla JURISTJOBBEN på Facebook för att ta del av aktuella jobbannonser, nyheter och tips som du inte hittar någon annanstans.

Följ oss

Du vet väl att du även kan följa oss på Instagram? Instagram