Summer intern på Nordens ledande försäkringsbolag 2183 visningar0 ansökningar

If är det ledande sakförsäkringsbolaget i Norden. Kom och jobba som Summer Intern hos oss och se hur vi skapar trygghet för våra 3.6 miljoner kunder.

Jobbeskrivning

Juridik är en del av Ifs kärnverksamhet och If har över 100 olika juristtjänster. I organisationen möts utöver jurister även matematiker, IT-utvecklare, ekonomer, försäljare, sjuksköterskor och många andra funktioner.

Under åtta veckor, uppdelat på två perioder sommaren 2019, kommer du som summer intern att få växla mellan att arbeta som jurist på olika avdelningar, främst på avdelningarna Legal och Underwriting.

Som jurist på Legal är huvuduppgiften att bistå verksamheten med snabb och proaktiv juridisk rådgivning. Vi tolkar och implementerar ny lagstiftning, skriver och förhandlar avtal och driver M&A- och andra strategiska projekt. Utöver det uppträder vi även som ombud för försäkringstagare och för If vid rättegångar i allmän domstol och i skiljeförfaranden.

Avdelningen Underwriting arbetar med individuella riskbedömningar för Ifs större företagskunder och kunder med speciella behov av försäkringsskydd. Här använder våra jurister sina juridiska kunskaper för att analysera och kartlägga de olika risker som våra företagskunder ställs inför inom olika branscher.

Som Summer intern kommer du att få se hur man som jurist på If arbetar brett inom många olika rättsområden nära affärsverksamheten. Du kommer helt enkelt att få en inblick i de juridiska frågeställningar som en jurist kommer i kontakt med på ett internationellt försäkringbolag.

Tjänsten utgår från Stockholm, Bergshamra, med start i juni 2019.

Vem vi söker

Du har gått fyra eller fem terminer på juristprogrammet och är intresserad av att kunna använda dina juridiska kunskaper på ett affärsmässigt sätt. Har du dessutom arbetat vid sidan av studierna eller har annan relevant erfarenhet är det en fördel men inget krav.

Om If

If ägs av den finländska börsnoterade Sampokoncernen och har verksamhet i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Baltikum. Våra 6800 medarbetare arbetar för att erbjuda våra kunder marknadens bästa försäkringslösningar för både privatpersoner och företag. Vi jobbar ständigt med att förbättra våra tjänster och att bidra till en tryggare vardag för våra kunder och ett säkrare samhälle i stort. Våra medarbetares kompetens och engagemang hör till våra absoluta styrkor.

Vi är en modern och mångsidig arbetsplats som erbjuder ett stort utbud av tjänster och karriärmöjligheter. Arbetskulturen är öppen och inkluderande, ärlig och förtroendefull, med tydliga förväntningar på att alla tar ansvar och initiativ. Vi uppmuntrar till kreativitet, nytänkande och intern rörlighet.

Vi vill att våra medarbetare ska må bra, trivas och ha roligt på jobbet. Våra regelbundna medarbetarundersökningar visar att det är så. Vi bidrar även till bra balans mellan arbete och privatliv, med hänsyn till livets olika faser.

Ansökan

Välkommen med din ansökan; CV, betyg och en personlig motivering till varför du vill vara Summer intern hos oss på If på maximalt 10 meningar.

Sista ansökningsdag är 15 februari 2019. Vi kommer löpande att intervjua och tillsätta tjänsterna så snart vi hittat lämpliga kandidater.

  • Annonsen har tyvärr löpt ut.
Dela annonsen

If

If insures all that is valuable in life: people, animals, homes, cars and more. We also help companies to ensure that it is business as usual even if they suffer a claim. Thanks to our 7 000 skilled employees, our 3.6 million customers in the Nordic and Baltic countries have the right coverage and can feel confident that they will get the help they need – if something should happen.
Lär känna oss

Om Oss

JURISTJOBBEN lanserades 2013 av några studenter som tyckte att det var alldeles för tidsödande och krångligt att hitta jobb. Sedan dess har vi blivit Sveriges största karriärsida för jurister och juriststudenter, på nätet, Facebook och Instagram.

JURISTJOBBEN stödjer Adastra, Centrum för rättvisa, ELSA, Gatujuristerna, Institutet för Juridik och Internet, Juridisk Publikation och Juristresursen.

Kontakta Oss

Du kommer lättast i kontakt med oss genom att maila info@juristjobben.se


Annonsera hos oss

Intresserad av att annonsera hos oss? Klicka här för att läsa mer.

Har du redan ett konto? Klicka här för att lägga upp en annons

Gilla Oss

Gör som över 7 000 andra, gilla JURISTJOBBEN på Facebook för att ta del av aktuella jobbannonser, nyheter och tips som du inte hittar någon annanstans.

Följ oss

Du vet väl att du även kan följa oss på Instagram? Instagram