Sommarnotariat 2022 587 visningar0 ansökningar

Vi på Baker McKenzie vet att praktisk utbildning är oumbärlig för att ta klivet mot att bli en framgångsrik jurist. Och det krävs mycket mer än vad det svenska juristprogrammet har att ge. Därför är vi stolta över att varje år kunna erbjuda ett antal studenter sommarnotariat hos oss, på världens högst rankade advokatbyrå.

VÅR SOMMARNOTARIEPRAKTIK

Varje sommar tar vi emot upp till sex studenter som under 6 veckor får prova på arbetet som junior biträdande jurist. Du får arbeta med våra jurister – vilket betyder att du får tillgång till en oerhörd kompetens.

Det här ingår i sommarnotariatet:

  • En introduktionsdag tillsammans med övriga sommarnotarier samt introduktion i samband med att du påbörjar din tjänst som sommarnotarie.
  • Pröva på arbetet inom de flesta av våra kompetensgrupper.
  • En värdefull utbildning i ”Presentation skills”.
  • Utbildning i ”Writing skills”.
  • Trivselaktiviteter tillsammans med dina nya kollegor såsom pub, kubb och ”lubb” (vi löptränar tillsammans varje tisdag) m.m.
  • Tillgång till vårt omfattande juridiska bibliotek.
  • Tillgång till all vår samlade kompetens på Baker McKenzies Stockholmskontor.

Dessutom får du bygga upp ett stort kontaktnät med kunniga och verksamma jurister och advokater, som du kan få nytta av när du väl är ute i arbetslivet.

ÄR DET DIG VI LETAR EFTER?

Vi söker efter drivna juriststudenter som känner lite extra för affärsjuridik. Du måste ha läst sex terminer för att vara behörig att söka som sommarnotarie.

Vänligen bifoga CV, personligt brev och betyg.

Vi ser fram emot att lära känna dig!

Vi är ett sammansvetsat team på ca 110 personer i Stockholm med den internationella byråns alla fördelar. Vi sitter i trevliga lokaler centralt på Vasagatan 7 och erbjuder dig en stimulerande, inkluderande och trevlig arbetsmiljö. Tillsammans arbetar vi över rättsområden och landsgränser för att bistå våra klienter på bästa sätt. Baker McKenzie grundades i Chicago 1949 och idag är vi fler än 12 500 medarbetare på 77 kontor i 46 länder. I Sverige finns Baker McKenzie sedan 1991. Företagets svenska kontor är miljöcertifierat i enlighet med ISO 14001 och Baker McKenzie undertecknade FN:s Global Compact 2015.

  • Annonsen har tyvärr löpt ut.
Dela annonsen
Baker McKenzie grundades i Chicago 1949 och idag är vi fler än 12 500 medarbetare på 77 kontor i 46 länder. Vi är en av världens ledande fullservicebyråer inom affärsjuridik, med särskild kompetens inom Mergers & Acquisitions, Banking & Finance, Capital Markets och Dispute Resolution. I Sverige har vi funnits sedan 1991. Här är vi ett team på drygt 110 medarbetare, med den internationella byråns alla fördelar. Praktiskt taget varje dag tar vi hävstång från vårt enorma globala nätverk och gör tillsammans flest cross border-affärer i världen – för tionde året i rad.
Lär känna oss

Om Oss

JURISTJOBBEN lanserades 2013 av några studenter som tyckte att det var alldeles för tidsödande och krångligt att hitta jobb. Sedan dess har vi blivit Sveriges största karriärsida för jurister och juriststudenter, på nätet, Facebook och Instagram.

JURISTJOBBEN stödjer Adastra, Centrum för rättvisa, ELSA, Gatujuristerna, Institutet för Juridik och Internet, Juridisk Publikation, Juristresursen och Juriststudenterna.

Kontakta Oss

Du kommer lättast i kontakt med oss genom att maila info@juristjobben.se


Annonsera hos oss

Intresserad av att annonsera hos oss? Klicka här för att läsa mer.

Har du redan ett konto? Klicka här för att lägga upp en annons

Gilla Oss

Gör som över 7 000 andra, gilla JURISTJOBBEN på Facebook för att ta del av aktuella jobbannonser, nyheter och tips som du inte hittar någon annanstans.

Följ oss

Du vet väl att du även kan följa oss på Instagram? Instagram