Skribenter heltid/deltid/extra sökes till juridisk nyhetsbyrå 411 visningar0 ansökningar

Den juridiska nyhetsbyrån Blendow Lexnova levererar varje månad hundratals juridiska nyheter. Lexnova tillhandahåller juridisk omvärldsbevakning med nyhetssammanfattningar, expertanalyser och juridiska nyheter via webb-tv. På den centralt belägna redaktionen i Stockholm bearbetar våra jurister dagligen nya domar och beslut. I våra nyhetstexter refereras kärnan i de mest intressanta avgörandena kort och koncist. Vi söker nu förstärkning med en jurist, samt en eller flera juriststudenter, som brinner för skrivande och redaktionellt arbete i allmänhet.


Arbetsbeskrivning

Kärnverksamheten på Lexnova-redaktionen kretsar kring författandet av egna texter om aktuella domstolsavgöranden. Redaktionens skribenter tolkar och refererar avgörandena parallellt med redaktionellt intake-arbete och följer processen från urval av intressanta avgöranden till färdiga nyheter. Texterna levereras dagligen till våra abonnenter, visas på vår webbplats och skickas i våra nyhetsbrev. Nyheter från Lexnova publiceras även samt ligger till grund för artiklar i nättidningen Dagens Juridik.

Vi söker dels en person för ett föräldravikariat som juristskribent, dels extraskribenter som vill arbeta vid sidan av sina juridikstudier.

Tjänsterna kretsar till stor del kring nyhetsproduktion och bearbetning av egna texter och det är därför viktigt att du har fallenhet och intresse för att skriva. Arbetet är brett och innebär utmärkta möjligheter att bekanta sig med många olika områden inom den juridiska sfären.

Arbetet ska utföras under kontorstid i våra attraktiva lokaler i centrala Stockholm. Du kommer att bli en viktig del i ett mindre team där du kommer att producera egna texter, men även kan få möjlighet att driva egna projekt och arbeta redaktionellt med textbearbetning m.m.


Krav

För att söka föräldravikariatet ska du ha juristexamen eller befinna dig i det absoluta slutskedet av utbildningen. Du ska också ha möjlighet att arbeta mellan 50 och 100 procent i upp till sex månader, beroende på tillträdesdatum.

För att vara aktuell som extra skribent ska du vara på termin 4 eller senare. Vi ser gärna att du har möjlighet att arbeta ett par dagar i månaden under terminerna, samt även mer intensivt vid tillfällig underbemanning – i den mån studierna tillåter det.

För båda tjänsterna krävs att du som sökande har fallenhet för att skriva på svenska. Tidigare erfarenhet av skrivande, korrekturläsning eller annat redaktionellt arbete är meriterande, men inget krav. Vi tror att du är en självgående person som är bra på att arbeta efter uppsatta mål och som klarar av att ta egna initiativ när det behövs. Vi värdesätter om du är kommunikativ och anpassningsbar samt har förmåga att leverera under tidspress.


Ansökan och tillträde

Skicka ett personligt brevmed CVoch betygsutdrag till isak.bellman@blendow.se. Märk din ansökan ”Juristskribent, föräldravikariat” respektive”Juristskribent, extra”. Eventuella frågor besvaras endast via e-post.

Urval sker löpande. Tillträde efter överenskommelse.

 

NyhetsbyrånBlendow Lexnova, www.lexnova.se, är en del av Blendow Group.

Blendow Group, Humlegårdsgatan 14, 114 46 Stockholm.

  • Annonsen har tyvärr löpt ut.
Dela annonsen
Den juridiska nyhetsbyrån Blendow Lexnova levererar varje månad hundratals juridiska nyheter till Sveriges jurister och andra juridikintresserade.
Lär känna oss

Om Oss

JURISTJOBBEN lanserades 2013 av några studenter som tyckte att det var alldeles för tidsödande och krångligt att hitta jobb. Sedan dess har vi blivit Sveriges största karriärsida för jurister och juriststudenter, på nätet, Facebook och Instagram.

JURISTJOBBEN stödjer Adastra, Centrum för rättvisa, ELSA, Gatujuristerna, Institutet för Juridik och Internet, Juridisk Publikation och Juristresursen.

Kontakta Oss

Du kommer lättast i kontakt med oss genom att maila info@juristjobben.se


Annonsera hos oss

Intresserad av att annonsera hos oss? Klicka här för att läsa mer.

Har du redan ett konto? Klicka här för att lägga upp en annons

Gilla Oss

Gör som över 7 000 andra, gilla JURISTJOBBEN på Facebook för att ta del av aktuella jobbannonser, nyheter och tips som du inte hittar någon annanstans.

Följ oss

Du vet väl att du även kan följa oss på Instagram? Instagram