Skribent till juridisk nyhetsbyrå 425 visningar0 ansökningar

Kärnverksamheten på Blendow Lexnovas redaktion kretsar kring författandet av nyhetstexter om aktuella domstolsavgöranden. Texterna levereras dagligen till våra abonnenter, visas på våra webbplatser och skickas ut i våra nyhetsbrev. Nyheter från Blendow Lexnova publiceras även i nättidningen Dagens Juridik.

Vi behöver nu förstärkning, och söker därför en jurist på heltid. Tjänsten är till stor del inriktad på nyhetsproduktion och det är därför viktigt att du som sökande kan kombinera den juridiska precisionen med ett journalistiskt tilltal. Arbetet ger möjligheter att fördjupa sig i många olika rättsområden.

Arbetet ska utföras under kontorstid i våra attraktiva lokaler i centrala Stockholm.

Krav

Du som sökande ska ha juristexamen eller befinna dig i det absoluta slutskedet av utbildningen.

Vi tror att du är en självgående person som är bra på att arbeta efter uppsatta mål och som klarar av att ta egna initiativ när det behövs. Vi förutsätter att du är flexibel med förmåga att leverera under tidspress.

Tidigare erfarenhet av skrivande, korrekturläsning eller annat redaktionellt arbete är meriterande. Kunskaper om skatterätt är ett plus.

Jobbtyp: Heltid.

Tillsättning: 7 januari 2020.

Ansökan och tillträde

Skicka ett personligt brev med CV och betygsutdrag till mikael.kindbom@lexnova.se – senast den 24 november 2019. Märk din ansökan ”Juristskribent 2019”. Eventuella frågor besvaras endast via e-post.

Ansök snarast! Urval sker löpande. Platsen kan komma att tillsättas före ansökningstidens utgång. Tillträde efter överenskommelse.

  • Annonsen har tyvärr löpt ut.
Dela annonsen
Den juridiska nyhetsbyrån Blendow Lexnova levererar varje månad hundratals juridiska nyheter till Sveriges jurister och andra juridikintresserade.
Lär känna oss

Om Oss

JURISTJOBBEN lanserades 2013 av några studenter som tyckte att det var alldeles för tidsödande och krångligt att hitta jobb. Sedan dess har vi blivit Sveriges största karriärsida för jurister och juriststudenter, på nätet, Facebook och Instagram.

JURISTJOBBEN stödjer Adastra, Centrum för rättvisa, ELSA, Gatujuristerna, Institutet för Juridik och Internet, Juridisk Publikation och Juristresursen.

Kontakta Oss

Du kommer lättast i kontakt med oss genom att maila info@juristjobben.se


Annonsera hos oss

Intresserad av att annonsera hos oss? Klicka här för att läsa mer.

Har du redan ett konto? Klicka här för att lägga upp en annons

Gilla Oss

Gör som över 7 000 andra, gilla JURISTJOBBEN på Facebook för att ta del av aktuella jobbannonser, nyheter och tips som du inte hittar någon annanstans.

Följ oss

Du vet väl att du även kan följa oss på Instagram? Instagram