Praktikplats Internationell flyktingrätt och asylprövning, Stockholm 166 visningar0 ansökningar

På Amnesty Internationals svenska sektion erbjuds du kvalificerad yrkespraktik på världens största människorättsorganisation. Som praktikant hos oss medverkar du aktivt i det dagliga arbetet på sekretariatet under handledning av Amnestys personal. Under praktikperioden får du mycket god insyn i och kunskap om Amnestys arbete med mänskliga rättigheter och om hur en ideell organisation kan fungera. Praktikperioden omfattar 20 veckor på heltid och vi ser helst att du gör detta inom ramen för dina studier.

Praktikplatsen Internationell flyktingrätt och asylprövning tillhör gruppen Policy inom avdelningen Opinion och påverkan. Vårt huvudsakliga arbetsområde är att tillse att asylsökande ges tillgång till en rättssäker asylprocess samt att migranters mänskliga rättigheter respekteras. Vi arbetar med såväl asylrättsliga som folkrättsliga frågor, enskilda asylärenden, information, lobby och utbildning. Vi söker 4 praktikanter till den här praktikplatsen och tar gärna emot ansökningar från både juriststudenter och statsvetarstudenter.

ARBETSUPPGIFTER

Dina arbetsuppgifter som praktikant inom Internationell flyktingrätt och asylprövning kommer vara att bedriva kvalificerat utredningsarbete, handlägga enskilda asylärenden, upprätta yttranden samt vid behov bistå i remisskrivning. Du ska utreda och förmedla information kring mänskliga rättigheter i de asylsökandes hemländer och sammanställa information om mänskliga rättigheter i specifika länder i relation till svensk praxis i asylprövningen. Rättsutredningar kan också förekomma. Vidare kommer du ha kontakt med och bistå asylsökande, offentliga biträden, myndigheter, domstolar och andra organisationer i Amnesty-relaterade frågor.

KVALIFIKATIONER

  • Vi ser gärna sökande som är i slutfasen av sina studier på juristprogrammet eller inom statsvetenskapliga studier.
  • Kunna tala svenska och engelska i tal obehindrat, andra språk är meriterande.
  • Kunskap om flykting- och migrationsfrågor är meriterande.
  • Erfarenhet från Amnesty eller andra organisationer som arbetar med asyl- och migrationsrätt, samt intresse och kunskap kring folkrätt och mänskliga rättigheter är meriterande.

Som person är du självständig och konstruktiv, och du har lätt för att samarbeta och kommunicera. Det är även viktigt att du har förmågan att arbeta i en ibland stressig miljö med utsatta människor.

Praktiken för vårterminen 2019 är på heltid under 20 veckor och startar i slutet av januari med en tre dagar lång introduktionsutbildning i Stockholm. Praktiken är oavlönad men en daglig lunchersättning utgår.

Ansökan med personligt brev och CV skickas senast 11 november genom att ange din e-postadress nedan (vi tar ej emot ansökningar via e-post). För mer information specifikt om den här praktikplatsen hör av dig direkt till Madelaine Seidlitz på 08-729 02 51 alternativt madelaine.seidlitz@amnesty.se. Har du frågor gällande praktikplatserna generellt besök www.amnesty.se/praktik eller kontakta Sandra Green på HR, sandra.green@amnesty.se.

Välkommen med din ansökan!

  • Annonsen har tyvärr löpt ut.
Dela annonsen
Amnesty International är en global rörelse med 2 miljoner medlemmar och givare, drygt 100 000 finns i Sverige. Under ett år agerar ytterligare 5 miljoner människor runt om i världen för att mänskliga rättigheter ska gälla alla alltid. Vill du jobba i en organisation med visionen om en värld där varje människa åtnjuter dessa rättigheter? Vill du arbeta för frigivandet av all världens samvetsfångar? Delar du vår uppfattning att dödsstraff alltid är ett brott? Liksom all form av tortyr! Vill du hjälpa oss att arbeta för flyktingar, migranter och andra människor över hela världen som utsätts för diskriminering? Vill du arbeta för att Sverige inte exporterar vapen till länder där grova kränkningar av de mänskliga rättigheterna förekommer? I så fall, vill vi att du blir en av oss!
Lär känna oss

Om Oss

JURISTJOBBEN lanserades 2013 av några studenter som tyckte att det var alldeles för tidsödande och krångligt att hitta jobb. Sedan dess har vi blivit Sveriges största karriärsida för jurister och juriststudenter, på nätet, Facebook och Instagram.

JURISTJOBBEN stödjer Adastra, Centrum för rättvisa, ELSA, Gatujuristerna, Institutet för Juridik och Internet, Juridisk Publikation och Juristresursen.

Kontakta Oss

Du kommer lättast i kontakt med oss genom att maila info@juristjobben.se


Annonsera hos oss

Intresserad av att annonsera hos oss? Klicka här för att läsa mer.

Har du redan ett konto? Klicka här för att lägga upp en annons

Gilla Oss

Gör som över 7 000 andra, gilla JURISTJOBBEN på Facebook för att ta del av aktuella jobbannonser, nyheter och tips som du inte hittar någon annanstans.

Följ oss

Du vet väl att du även kan följa oss på Instagram? Instagram