Praktikplats inom Folkrätt och Juridik, Stockholm 175 visningar0 ansökningar

På Amnesty Internationals svenska sektion erbjuds du kvalificerad yrkespraktik på världens största människorättsorganisation. Som praktikant hos oss medverkar du aktivt i det dagliga arbetet på sekretariatet under handledning av Amnestys personal. Under praktikperioden får du mycket god insyn i och kunskap om Amnestys arbete med mänskliga rättigheter och om hur en ideell organisation kan fungera. Praktikperioden omfattar 20 veckor på heltid och vi ser helst att du gör detta inom ramen för dina studier.

Folkrätt och juridik tillhör avdelningen Opinion och påverkan. Vi agerar som stöd för sekretariatet och sektionen i frågor om juridik och folkrätt. Vi bidrar även med information och svarar på frågor från bland andra allmänheten och media. Vi bevakar tillämpningen av Sveriges folkrättsliga förpliktelser i Sverige och världen, däribland det EU-gemensamma lagstiftningsarbetet och Sveriges inställning i frågor som är särskilt relevanta för Amnesty. Arbetet sker ofta i samarbete med Amnesty Internationals internationella sekretariat och Amnestys Europakontor.

ARBETSUPPGIFTER

Dina arbetsuppgifter blir att undersöka och sammanställa underlag för analys kring relevanta juridiska/folkrättsliga frågor, samt sammanställa informationsmaterial om aktuella och relevanta juridiska/folkrättsliga frågor. Du kommer att genomföra enklare rättsutredningar och bistå vid genomgång av utredningar och författandet av remissyttranden. Vidare kommer du att delta i externa möten och seminarier tillsammans med din handledare.

KVALIFIKATIONER

  • I slutfasen av eller nyss avslutade studier i juridik.
  • Kunna tala svenska och engelska i tal obehindrat, andra språk är meriterande.
  • Erfarenhet från Amnesty eller andra frivilligorganisationer som arbetar med folkrätt samt intresse och kunskap kring mänskliga rättigheter är meriterande.

Som person är du självständig och konstruktiv. Du har lätt för att samarbeta och kommunicera samt arbeta i en ibland stressig miljö.

Praktiken för vårterminen 2019 är på heltid under 20 veckor och startar i slutet av januari med en tre dagar lång introduktionsutbildning i Stockholm. Praktiken är oavlönad men en daglig lunchersättning utgår.

Ansökan med personligt brev och CV skickas senast 11 november 2018 genom att ange din e-postadress nedan (vi tar ej emot ansökningar via e-post). För mer information om specifikt om den här praktikplatsen hör av dig direkt till Johanna Westeson på 0723-82 12 29 alternativt johanna.westeson@amnesty.se eller till Madelaine Seidlitz på 0707440877 eller madelaine.seidlitz@amnesty.se. Har du frågor gällande praktikplatserna generellt besök www.amnesty.se/praktik eller kontakta Sandra Green på HR, sandra.green@amnesty.se.

Välkommen med din ansökan!

  • Annonsen har tyvärr löpt ut.
Dela annonsen
Amnesty International är en global rörelse med 2 miljoner medlemmar och givare, drygt 100 000 finns i Sverige. Under ett år agerar ytterligare 5 miljoner människor runt om i världen för att mänskliga rättigheter ska gälla alla alltid. Vill du jobba i en organisation med visionen om en värld där varje människa åtnjuter dessa rättigheter? Vill du arbeta för frigivandet av all världens samvetsfångar? Delar du vår uppfattning att dödsstraff alltid är ett brott? Liksom all form av tortyr! Vill du hjälpa oss att arbeta för flyktingar, migranter och andra människor över hela världen som utsätts för diskriminering? Vill du arbeta för att Sverige inte exporterar vapen till länder där grova kränkningar av de mänskliga rättigheterna förekommer? I så fall, vill vi att du blir en av oss!
Lär känna oss

Om Oss

JURISTJOBBEN lanserades 2013 av några studenter som tyckte att det var alldeles för tidsödande och krångligt att hitta jobb. Sedan dess har vi blivit Sveriges största karriärsida för jurister och juriststudenter, på nätet, Facebook och Instagram.

JURISTJOBBEN stödjer Adastra, Centrum för rättvisa, ELSA, Gatujuristerna, Institutet för Juridik och Internet, Juridisk Publikation och Juristresursen.

Kontakta Oss

Du kommer lättast i kontakt med oss genom att maila info@juristjobben.se


Annonsera hos oss

Intresserad av att annonsera hos oss? Klicka här för att läsa mer.

Har du redan ett konto? Klicka här för att lägga upp en annons

Gilla Oss

Gör som över 7 000 andra, gilla JURISTJOBBEN på Facebook för att ta del av aktuella jobbannonser, nyheter och tips som du inte hittar någon annanstans.

Följ oss

Du vet väl att du även kan följa oss på Instagram? Instagram