Mark- & Miljörättsbyrån erbjuder möjlighet att genomföra praktiktjänstegöring 1390 visningar0 ansökningar

Arbetsbeskrivning:

Mark- & Miljörättsbyrån erbjuder för närvarande möjlighet att genomföra praktiktjänstgöring inom ramen för sin juristutbildning. Vår målsättning är att du som student ska få en god inblick i hur det praktiska arbetet på en byrå kan se ut. Som praktikant kommer du att vara behjälplig med hantering av olika typer av mark- och miljörättsliga mål och ärenden, samt i övrigt utföra sedvanliga administrativa göromål på byrån. Mark- & Miljörättsbyrån har god erfarenhet av tidigare praktikanter, som efter genomförd praktik fått anställning på byråer, domstolar samt inom den statliga och kommunala sektorn.

Vem är du:

Vi söker dig som har ett genuint intresse för mark- och miljöjuridik samt har läst fördjupningskurs inom ett eller flera av byråns rättsområden. Du har ett självständigt arbetssätt och utmanas av att arbeta med kvalificerade frågor i en miljö som präglas av laganda och högt i tak. Du har social kompetens, är engagerad och har en stark drivkraft att leverera hög kvalitet. Det värdesätts om du är ansvarstagande, tar initiativ samt är noggrann och effektiv. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.

Du erbjuds:

Vi erbjuder dig en roligt och utvecklande praktik hos en arbetsgivare med högt i tak och god stämning. Hos oss kommer du att få arbeta med komplexa mål och ärenden och du kommer få goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll. Om du vill skriva en uppsats inom mark- och miljörätt eller kringliggande rättsområden, kan vi lämna förslag på problemställningar, samt i övrigt vägleda dig under uppsatsskrivandet. Tjänsten avser i huvudsak placering på vårt huvudkontor, som ligger i trevliga kontorslokaler på Kungsgatan i centrala Göteborg, men det finns även en viss möjlighet att förlägga arbetet på distans. Praktiken avser 10 veckors heltidstjänstgöring, med möjlighet till förlängning.

Start:
Enligt överenskommelse.

Lön: Oavlönad.

Sista ansökningsdag:
Snarast. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi emotser din ansökan så snart som möjligt bestående av personligt brev, CV, betyg samt eventuella intyg.
Ansökan ska skickas till rekrytering@mmbyran.se.  

Område: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige, med viss möjlighet att förlägga praktiken på distans.

Anställning: 10 veckor heltid med möjlighet till förlängning.

Kontakt: För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta verkställande direktör Giedre Jirvell, 031-385 98 00.

Dela annonsen
Mark- & Miljörättsbyrån är en fullservicebyrå inom mark- och miljöjuridik. Vi är specialister på miljörätt och därtill knutna rättsområden såsom vattenrätt, energirätt, fastighetsrätt samt plan- och byggrätt. Vår verksamhet riktar sig till näringslivet, statliga och kommunala organ, organisationer och enskilda personer. Uppdragen avser huvudsakligen tillstånds- och tillsynsärenden samt tvistelösningar. Mark- & Miljörättsbyrån arbetar rikstäckande och företräder klienter i hela landet. Mark- & Miljörättsbyrån kommer att ansöka om inträde i Advokatsamfundet under första halvåret 2017. 
Lär känna oss

Om Oss

JURISTJOBBEN lanserades 2013 av några studenter som tyckte att det var alldeles för tidsödande och krångligt att hitta jobb. Sedan dess har vi blivit Sveriges största karriärsida för jurister och juriststudenter, på nätet, Facebook och Instagram.

JURISTJOBBEN stödjer Adastra, Centrum för rättvisa, ELSA, Gatujuristerna, Institutet för Juridik och Internet, Juridisk Publikation och Juristresursen.

Kontakta Oss

Du kommer lättast i kontakt med oss genom att maila info@juristjobben.se


Annonsera hos oss

Intresserad av att annonsera hos oss? Klicka här för att läsa mer.

Har du redan ett konto? Klicka här för att lägga upp en annons

Gilla Oss

Gör som över 7 000 andra, gilla JURISTJOBBEN på Facebook för att ta del av aktuella jobbannonser, nyheter och tips som du inte hittar någon annanstans.

Följ oss

Du vet väl att du även kan följa oss på Instagram? Instagram