Legal Intern på Storytel 610 visningar0 ansökningar

Nu finns en chans till en unik inblick i arbetet vid ett av den svenska bokbranschens mest spännande bolag.

Om arbetet

Som praktikant kommer du att arbeta tillsammans med Storytels bolagsjurister och bistå i arbetet med såväl löpande frågor som koncernens bolagsadministration och avtalshantering. Under handledning kommer du främst att administrera bolagets avtalsdatabas men även ges möjlighet att fördjupa din kunskap i avtalsrätten. Du kan dessutom få möjlighet arbeta med att:

  • administrera, upprätta och handlägga bolagsformalia för flera olika bolag i koncernen;
  • granska förlagsavtal;
  • göra rättsliga utredningar; och
  • handlägga såväl stora och små uppgifter kopplade till den dagliga verksamheten.

Om dig

Vi söker dig som studerar på termin 5 eller senare på juristutbildningen och har ett genuint intresse för affärsjuridik, gärna för bolagsrätt eller immaterialrätt, och att du har goda kunskaper i både svenska och engelska. Ytterligare språk och/eller tidigare erfarenheter från bokbranschen är meriterande.

Vi ser gärna att du har möjlighet att praktisera på vårt kontor på Riddarholmen på heltid under minst 10 veckor men välkomnar även praktik för en längre period än så. Som person är du noggrann, analytisk och trygg. Du bör ha hög social kompetens och ett intresse för teknik, litteratur och underhållning.

Storytel är ett internationellt företag och det är därför nödvändigt att du talar och skriver både svenska och engelska flytande.

Om oss

Storytel-koncernen består av två delar; Streaming och Print Publishing. Inom affärsområdet Streaming erbjuds en abonnemangstjänst för ljudböcker och e-böcker under varumärkena Storytel och Mofibo, i dagsläget i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Nederländerna, Polen, Turkiet, Indien, Spanien, UAE och Island. I affärsområdet Streaming ingår även ljudboksutgivning som bedrivs i ljudboksförlagen Storyside (Sverige) och Storytel Publishing (Holland). Inom affärsområdet Print Print Publishing finns bland andra bokförlagen Norstedts, Peoples Press och Massolit (Vuxen) och Rabén & Sjögren och B.Wahlströms (Barn & Ungdom).

Storytel Sweden AB erbjuder nu en praktikplats någon gång under våren 2019. Vi är dock väldigt flexibla och ser gärna att du i ditt brev presenterar ett förslag på en eller ett par perioder som passar dig. Praktiken är oavlönad men ger dig som juriststudent möjligheten till en unik inblick i ett av Sveriges mest spännande bolag i bokbranschen.

Vi kommer att läsa och handlägga ansökningar löpande och tar därför gärna emot din ansökan innehållande kort personligt brev, CV och betyg så snart som möjligt.

  • Annonsen har tyvärr löpt ut.
Dela annonsen
Storytel-koncernen består av två delar; Streaming och Publishing. Inom affärsområdet Streaming erbjuds en abonnemangstjänst för ljudböcker och e-böcker under varumärket Storytel, i dagsläget i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Holland, Polen, Indien och Island. I affärsområdet Streaming ingår även ljudboksutgivning som bedrivs i ljudboksförlagen Storyside (Sverige) och Rubinstein Audio (Holland). Inom affärsområdet Publishing finns bokförlagen Norstedts och Massolit (Vuxen) och Rabén & Sjögren och B.Wahlströms (Barn & Ungdom).
Lär känna oss

Om Oss

JURISTJOBBEN lanserades 2013 av några studenter som tyckte att det var alldeles för tidsödande och krångligt att hitta jobb. Sedan dess har vi blivit Sveriges största karriärsida för jurister och juriststudenter, på nätet, Facebook och Instagram.

JURISTJOBBEN stödjer Adastra, Centrum för rättvisa, ELSA, Gatujuristerna, Institutet för Juridik och Internet, Juridisk Publikation och Juristresursen.

Kontakta Oss

Du kommer lättast i kontakt med oss genom att maila info@juristjobben.se


Annonsera hos oss

Intresserad av att annonsera hos oss? Klicka här för att läsa mer.

Har du redan ett konto? Klicka här för att lägga upp en annons

Gilla Oss

Gör som över 7 000 andra, gilla JURISTJOBBEN på Facebook för att ta del av aktuella jobbannonser, nyheter och tips som du inte hittar någon annanstans.

Följ oss

Du vet väl att du även kan följa oss på Instagram? Instagram