Kilpatrick Townsend söker junior jurist till transaktionsgruppen 405 visningar0 ansökningar

Nu söker vi en junior jurist till vår transaktionsgrupp med inriktning mot företagsöverlåtelser och fastighetstransaktioner.

Om Kilpatrick Townsend

Kilpatrick Townsend är en affärsjuridisk advokatbyrå med totalt 21 kontor varav 17 i USA och ett vardera i Beijing, Shanghai, Stockholm och Tokyo. Stockholmskontoret tillhandahåller rådgivning och affärsjuridiska lösningar inom flertalet rättsområden. Hos oss arbetar 50 personer varav drygt 35 är jurister.

Vi är en tillräckligt stor advokatbyrå för att hantera de komplexa affärsjuridiska utmaningar våra klienter möter, samtidigt som varje klient får ett personligt omhändertagande med fokus på goda och långsiktiga relationer. Det är enkelt och trevligt att arbeta med oss.

Beskrivning av tjänsten

Du kommer att ingå i vår transaktionsgrupp med inriktning mot företagsöverlåtelser och fastighetstransaktioner.

Vår fastighetsverksamhet rankas som en av de främsta i landet. En stor del av vår verksamhet är knuten till fastighetstransaktioner och genom vår expertis får vi möjlighet att verka inom de mest komplexa uppdragen och strukturerna. Utöver rådgivning knuten till transaktioner tillhandahåller vi löpande rådgivning inom ramen för förvaltning och utveckling av fastigheter. Bland våra klienter finns både större och mindre fastighetsägare, utländska och svenska fastighets- och pensionsfonder samt börsbolag. Våra klienter återfinns inom såväl den privata som den offentliga sfären.

Inom företagsöverlåtelser arbetar våra jurister med svenska och internationella företagsförvärv, kapitalanskaffningar och joint ventures. Vi hjälper däremellan våra klienter med bl.a. kommersiella avtal, löpande bolagsrättslig rådgivning och aktiemarknadsrätt. Bland våra klienter finns såväl börsnoterade bolag som start-ups vilket skapar stor variation och en spännande vardag för dig i din roll som rådgivare.

Vi kan lova dig mycket goda utvecklingsmöjligheter och omväxlande samt stimulerande arbetsuppgifter. Under ledning av erfarna jurister får du tidigt möjlighet till självständigt arbete och direktkontakt med våra klienter. Vi har ett gediget internt utbildningsprogram som bl.a.  omfattar inspirationsföreläsningar, fördjupning inom rättsområden och utbildningar inom affärsengelska, retorik, affärsutveckling, ekonomi och IT. Du uppmuntras även att delta i externa utbildningar efter individuellt val. Vi erbjuder också våra biträdande jurister möjligheten att åka på secondment till våra kontor i USA.

Det råder en familjär stämning hos oss och vi månar om att alla ska känna arbetsglädje och trivsel, såväl i vårt juridiska arbete som på det sociala planet. Vi anordnar regelbundet uppskattade personalaktiviteter och åker även på en gemensam byråresa varje år. Vi värdesätter en god balans mellan arbete, fritid och familjeliv.

Kvalifikationer

Vi söker dig som nyligen har tagit svensk juristexamen eller dig som är i slutskedet av studierna och tar examen under våren/sommaren 2020 med mycket goda studieresultat. Om du har arbetat något år på en annan advokatbyrå eller om du har suttit ting är du också välkommen att söka tjänsten. Det är meriterande om du har studerat utomlands och/eller har arbetat extra under din studietid. Din språkkänsla är mycket god och du behärskar engelska väl i såväl tal som skrift.

För att bli en framgångsrik jurist hos oss ser vi att du har ett genuint intresse för juridik. Att du är noggrann, kreativ och har en mycket god analytisk förmåga ser vi som en självklarhet. Vi tror dessutom att du är en engagerad och prestigelös lagspelare. Eftersom vi tycker att det är viktigt att ha roligt på jobbet är din personlighet lika viktig som dina formella meriter. Vi tror därför att du delar våra värderingar och att du är en person som vill bidra till den goda stämningen på byrån.

Frågor?

Om du har frågor, kontakta gärna advokat Hanna Sundberg, telefon 08-505 646 07 alt. hsundberg@kilpatricktownsend.com eller HR-ansvarig Jessica Ahlsén, telefon 08-505 646 43 alt. jahlsen@kilpatricktownsend.com. Besök gärna vår hemsida, kilpatricktownsend.se.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum är den 8 april men då ansökningarna hanteras fortlöpande vill vi gärna ha din ansökan så snart som möjligt. Du ansöker via karriar.kilpatricktownsend.se.

Vi ser fram emot din ansökan!

  • Annonsen har tyvärr löpt ut.
Dela annonsen
Kilpatrick Townsend är en affärsjuridisk advokatbyrå med totalt 21 kontor varav 17 kontor i USA och ett vardera i Stockholm, Beijing, Shanghai och Tokyo. Stockholmskontoret tillhandahåller rådgivning och affärsjuridiska lösningar inom flertalet rättsområden. Här arbetar 50 personer varav 35 är jurister. Det råder en familjär stämning hos oss och vi månar om att alla ska känna arbetsglädje och trivsel. Vi är en tillräckligt stor advokatbyrå för att kunna hantera de ofta komplicerade affärsjuridiska frågeställningar våra klienter möter, samtidigt som varje klient erbjuds ett personligt omhändertagande med fokus på goda och långsiktiga relationer.
Lär känna oss

Om Oss

JURISTJOBBEN lanserades 2013 av några studenter som tyckte att det var alldeles för tidsödande och krångligt att hitta jobb. Sedan dess har vi blivit Sveriges största karriärsida för jurister och juriststudenter, på nätet, Facebook och Instagram.

JURISTJOBBEN stödjer Adastra, Centrum för rättvisa, ELSA, Gatujuristerna, Institutet för Juridik och Internet, Juridisk Publikation och Juristresursen.

Kontakta Oss

Du kommer lättast i kontakt med oss genom att maila info@juristjobben.se


Annonsera hos oss

Intresserad av att annonsera hos oss? Klicka här för att läsa mer.

Har du redan ett konto? Klicka här för att lägga upp en annons

Gilla Oss

Gör som över 7 000 andra, gilla JURISTJOBBEN på Facebook för att ta del av aktuella jobbannonser, nyheter och tips som du inte hittar någon annanstans.

Följ oss

Du vet väl att du även kan följa oss på Instagram? Instagram