Juristresursen söker nya rådgivare 713 visningar0 ansökningar

Är du en driven juriststudent som läst din tredje termin på juristprogrammet? Längtar du efter att få praktisera och utveckla dina juridiska färdigheter och samtidigt hjälpa allmänheten med juridiska frågor och problem? Då har du kommit rätt! Juristresursen söker just nu drivna juriststudenter till vår förening. Efterfrågan på våra rådgivningstjänster växer ständigt, och vi söker därför förstärkning. Så ta chansen och ansök

Om oss

Juristresursen är en ideell förening som syftar till att skapa praktiska komplement till juristutbildningen. Utbildningen erbjuder oss goda teoretiska kunskaper, men det finns stora skillnader mellan att studera juridik och att arbeta med juridik. Att studera juridik är en sak, att bli en bra juridisk rådgivare en annan. Vi vill minska glappet mellan studier och arbetsliv för föreningens medlemmar och göra dem bättre rustade inför sin kommande karriär. Samtidigt som våra medlemmar får öva sig i rollen som rådgivare, hjälper vi allmänheten med juridiska problem!

Föreningens verksamhet startade under 2013 av studenter vid Uppsala universitet. Intresset bland studenter att engagera sig i föreningen har varit stort och nu finns medlemmar vid Uppsala universitet, Stockholms universitet, Göteborgs universitet och Lunds universitet. 

Hur går rådgivningen till?

  1. Någon ställer en juridisk fråga på vår hemsida eller via mail.
  2. Frågan fördelas till en ärendegrupp och en kontrollgrupp. Grupperna består av 2-3 rådgivare vardera.
  3. Ärendegruppen skriver ett svar. Varje grupp väljer själv om de vill träffas eller formulera sin gemensamma återkoppling på annat sätt.
  4. Kontrollgruppen kontrollerar att svaret är lättförståeligt samt juridiskt korrekt och skickar sin feedback till ärendegruppen.
  5. Ärendegruppen gör eventuella förbättringar och skickar den färdiga återkopplingen till klienten.

Hur ansöker jag?

Ansök genom att skicka ett mail till rekrytering.uppsala@juristresursen.se där du skriver ett par rader om dig själv, varför du är intresserad av att bli rådgivare och bifoga ditt cv. Vi tillsätter löpande så ansök så fort som möjligt!

  • Annonsen har tyvärr löpt ut.
Dela annonsen
Juristresursen är en ideell förening som syftar till att skapa praktiska komplement till juristutbildningen. Föreningens verksamhet startade under 2013 av studenter vid Uppsala universitet. Intresset bland studenter att engagera sig i föreningen har varit stort och nu finns medlemmar vid Uppsala universitet, Göteborgs universitet och Lunds universitet.
Lär känna oss

Om Oss

JURISTJOBBEN lanserades 2013 av några studenter som tyckte att det var alldeles för tidsödande och krångligt att hitta jobb. Sedan dess har vi blivit Sveriges största karriärsida för jurister och juriststudenter, på nätet, Facebook och Instagram.

JURISTJOBBEN stödjer Adastra, Centrum för rättvisa, ELSA, Gatujuristerna, Institutet för Juridik och Internet, Juridisk Publikation och Juristresursen.

Kontakta Oss

Du kommer lättast i kontakt med oss genom att maila info@juristjobben.se


Annonsera hos oss

Intresserad av att annonsera hos oss? Klicka här för att läsa mer.

Har du redan ett konto? Klicka här för att lägga upp en annons

Gilla Oss

Gör som över 7 000 andra, gilla JURISTJOBBEN på Facebook för att ta del av aktuella jobbannonser, nyheter och tips som du inte hittar någon annanstans.

Följ oss

Du vet väl att du även kan följa oss på Instagram? Instagram