Juridikstudent till AP3 369 visningar0 ansökningar

Tredje AP-fonden (AP3) är en av fem buffertfonder inom det svenska allmänna pensionssystemet. Fonden har riksdagens uppdrag att förvalta fondkapitalet till största möjliga nytta för pensionssystemet genom att skapa hög avkastning till låg risk. Fondkapitalet är placerat i en globalt väldiversifierad portfölj bestående av aktier, räntebärande tillgångar och alternativa investeringar, såsom direktinvesteringar och fondinvesteringar. AP3 är en liten och familjär organisation med ett 60-tal anställda som förvaltar ett kapital på ca  400 miljarder kronor.

Juristfunktionen på AP3 jobbar bland annat med

 • Kapitalförvaltningsavtal
 • Lagtolkning
 • Fondgranskningar
 • Skattefrågor
 • Rättsutredningar inom kapitalmarknadsrätt och offentlig rätt

Dina arbetsuppgifter

Som timanställd juristassistent kommer du att avlasta AP3s jurister genom att hjälpa till med:

 • Administrativa frågor kopplade till investeringar och löpande förvaltning inom internationella regelverk såsom Dodd Frank Act, EMIR (European Markets Infrastructure Regulation), MiFID (Markets in Financial Instruments Directive), AMLD (Anti Money Laundering Directive) och FATCA (Foreign Account Tax Compliance Act), GDPR.
 • Administrativa frågor kopplade till dubbelbeskattningsavtal och nationella skatteregler som rör utländska investerare.
 • Administration av “know your customer”-blanketter till våra motparter.

Arbetsuppgifterna inkluderar även vissa compliance-relaterade frågor, rättsutredningar, avtalsgranskning med mera.

Du kommer att få en gedigen introduktion av våra jurister när du börjar hos oss.

Arbetstiden är flexibel och överenskoms med fondens övriga jurister. Tänkt arbetstid är 8-16 timmar per vecka under terminerna, samt heltid under några sommarveckor; därtill eventuellt även extra dagar under andra undervisningsfria perioder. Det kommer att ske en löpande dialog mellan dig och övriga jurister kring dina arbetstider, för att på bästa sätt möte såväl fondens som dina behov.

Din profil

Vi söker dig som har som mål att vid sidan av studierna samla praktiska erfarenheter inom finansiell juridik varför vi söker dig med följande profil:

 • Du är minst inne på din sjätte termin på juristprogrammet
 • Du har ett intresse för avtalsrätt, finansrätt, EU-rätt, internationell skatterätt och offentlig rätt
 • Kunskaper i Word och gärna även i Excel
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska

Vidare har du förmåga att strukturera och organisera. Din sociala kompetens liksom din kommunikativa förmåga på såväl svenska som engelska är mycket god. För att passa in hos oss bör du vara drivande och en prestigelös lagspelare.

Vi vill ha din ansökan senast 31 oktober 2020

Dela annonsen
Tredje AP-fonden (AP3) är en av fem buffertfonder inom det svenska allmänna pensionssystemet. Fonden har riksdagens uppdrag att förvalta fondkapitalet till största möjliga nytta för pensionssystemet genom att skapa hög avkastning till låg risk. Fondkapitalet är placerat i en globalt väldiversifierad portfölj bestående av aktier, räntebärande tillgångar och alternativa investeringar. AP3 är en liten och familjär organisation med 57 anställda som förvaltar ett  kapital på ca 350 miljarder kronor.
Lär känna oss

Om Oss

JURISTJOBBEN lanserades 2013 av några studenter som tyckte att det var alldeles för tidsödande och krångligt att hitta jobb. Sedan dess har vi blivit Sveriges största karriärsida för jurister och juriststudenter, på nätet, Facebook och Instagram.

JURISTJOBBEN stödjer Adastra, Centrum för rättvisa, ELSA, Gatujuristerna, Institutet för Juridik och Internet, Juridisk Publikation, Juristresursen och Juriststudenterna.

Kontakta Oss

Du kommer lättast i kontakt med oss genom att maila info@juristjobben.se


Annonsera hos oss

Intresserad av att annonsera hos oss? Klicka här för att läsa mer.

Har du redan ett konto? Klicka här för att lägga upp en annons

Gilla Oss

Gör som över 7 000 andra, gilla JURISTJOBBEN på Facebook för att ta del av aktuella jobbannonser, nyheter och tips som du inte hittar någon annanstans.

Följ oss

Du vet väl att du även kan följa oss på Instagram? Instagram