Junior jurist med intresse för upphovsrätt och avtalsrätt 514 visningar0 ansökningar

ALIS är en upphovsrättsorganisation som företräder textskapare. Vi träffar avtal samt inkasserar och betalar ut ersättningar för användning av litterära verk. ALIS övergripande mål är att öka respekten för och stärka medvetenheten om upphovsrätten, samtidigt som vi vill underlätta för dem som vill använda sig av textverk.

ALIS står för Administration av Litterära Rättigheter i Sverige. ALIS är en ideell organisation som bildades 1995 av Sveriges Författarförbund, Svenska Journalistförbundet, Sveriges Dramatikerförbund och Sveriges Läromedelsförfattares förbund.

Om dig

Vi tror att du är i början av din karriär. Du har intresse för upphovsrätt och avtalsrätt och lätt för att kommunicera i tal och skrift såväl på svenska som på engelska. Du är serviceinriktad, har stor förmåga att samverka med andra och trivs med att arbeta på en mindre arbetsplats.

Vi ser att du är en person som är positiv, har personligt engagemang och en god förmåga att effektivt driva ditt arbete framåt utan att göra avkall på noggrannhet och kvalité. Du vill arbeta självständigt, men inledningsvis under vägledning av de ordinarie juristerna.

Eftersom ALIS är ett litet kansli kommer vi att lägga stor vikt vid sökandens personliga egenskaper.

Om tjänsten

Som jurist på ALIS kommer du att arbeta med att träffa avtal inom ramen för den individuella licenseringen. Detta innebär att förhandla med förlag och andra aktörer som vill ge ut eller på annat sätt använda litterära verk. Arbetsuppgifter består i huvudsak av följande:

  • Förhandla och handlägga avtal inom ramen för den individuella licensieringen
  • Sköta administration och dokumentation av avtal och ärenden
  • Besvara frågor från och ge service till såväl rättighetshavare som potentiella användare av litterära verk, per telefon och via mejl.
  • Ha kontakter med olika förlag och andra aktörer vid rättighetsklarering.

Du kommer att tillsammans med övriga medarbetare vara delaktig i utvecklingsarbetet på kansliet, och kommer så småningom att ha ansvar för att driva egna projekt.

Eftersom ALIS är ett litet kansli krävs det att alla är beredda att arbeta flexibelt. Det är viktigt att du är prestigelös, social och trivs med att arbeta på en mindre arbetsplats. 

Du erbjuds

Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats i vilken du kommer att ha en roll med varierande och utmanande arbetsuppgifter. Vi uppmuntrar egna initiativ och det finns möjligheter att påverka din egen utveckling. Vi värdesätter gott arbetsklimat och kollegial gemenskap.

ALIS kansli huserar i trevliga och fina lokaler centralt i Stockholm.

Tjänsten är inledningsvis på heltid i 12 månader, med möjlighet till förlängning, och med en inledande provanställning om 6 månader. Tillträde preliminärt under februari 2019.

Kontakt

Vi vill ha din ansökan med löneanspråk senast den 14 januari 2019 till ansokan@alis.org. Rekrytering sker löpande.

Läs mer om ALIS på www.alis.org.

  • Annonsen har tyvärr löpt ut.
Dela annonsen
ALIS är en upphovsrättsorganisation som företräder textskapare. Vi träffar avtal samt inkasserar och betalar ut ersättningar för användning av upphovspersoners verk. ALIS övergripande mål är att öka respekten för och stärka medvetenheten om upphovsrätten, samtidigt som vi vill underlätta för dem som vill använda sig av textverk. ALIS står för Administration av Litterära Rättigheter i Sverige. ALIS är en ideell organisation som bildades 1995 av Sveriges Författarförbund, Svenska Journalistförbundet, Sveriges Dramatikerförbund och Sveriges Läromedelsförfattares förbund.
Lär känna oss

Om Oss

JURISTJOBBEN lanserades 2013 av några studenter som tyckte att det var alldeles för tidsödande och krångligt att hitta jobb. Sedan dess har vi blivit Sveriges största karriärsida för jurister och juriststudenter, på nätet, Facebook och Instagram.

JURISTJOBBEN stödjer Adastra, Centrum för rättvisa, ELSA, Gatujuristerna, Institutet för Juridik och Internet, Juridisk Publikation och Juristresursen.

Kontakta Oss

Du kommer lättast i kontakt med oss genom att maila info@juristjobben.se


Annonsera hos oss

Intresserad av att annonsera hos oss? Klicka här för att läsa mer.

Har du redan ett konto? Klicka här för att lägga upp en annons

Gilla Oss

Gör som över 7 000 andra, gilla JURISTJOBBEN på Facebook för att ta del av aktuella jobbannonser, nyheter och tips som du inte hittar någon annanstans.

Följ oss

Du vet väl att du även kan följa oss på Instagram? Instagram