Junior finansjurist till SEB i Stockholm 784 visningar0 ansökningar

Vill du jobba i ett juristteam som är inriktat på Leveraged Finance och Structured Finance? Nu söker vi en junior affärsintresserad jurist till teamet som är placerat i Stockholm.

Om jobbet
Du kommer främst att arbeta med finansiering av företagsförvärv och annan aktivitet inom Private Equity samt annan strukturerad finansiering. Juristteamet är placerat på Kungsträdgårdsgatan i Stockholm.

Arbetet bedrivs i nära samarbete med de transaktionsteam som ansvarar för affärerna. Juristerna fyller en viktig funktion i genomförandet av affärerna, avseende bland annat strukturering, förhandling och avtalsdokumentation. Juristteamet arbetar i en internationell miljö med en stor andel utländska kunder och har ett nära samarbete med svenska och utländska advokatbyråer. Affärsenheterna finns främst i Stockholm men även i Frankfurt, London och andra utländska filialer och engelska är det huvudsakliga arbetsspråket.

Transaktionerna är vanligen omfattande och komplexa och dokumentationen är föremål för mycket förhandling. Tempot är högt och det förutsätts att teamets jurister är flexibla och kan möta de krav som ställs av kunder och omständigheterna. Teamets jurister arbetar självständigt i transaktionerna, men samarbetar samtidigt nära varandra för att underlätta planering och utbyte av know-how. Vi har en horisontell organisation med högt i tak och det centrala är stödjandet av affären och dess mål.

Vem är du?
Du är intresserad av affärsförhållanden och ekonomiska samband. Som person är du serviceinriktad och uppskattar att ta eget ansvar. Du är positiv och prestigelös i samarbetet med kollegor och interna uppdragsgivare. Vidare är du analytisk och noggrann men samtidigt resultat- och målinriktad.

Du har en avlagd juristexamen och/eller motsvarande utländsk examen och minst 2 års erfarenhet från advokatbyrå eller motsvarande, med fokus på bank och finans och LMA-baserad lånedokumentation, gärna inom LBO. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska och kunskap i tyska är meriterande.

Läs mer om hur det är att arbeta på SEB www.sebgroup.com/career

På SEB är vi övertygade om att inkludering och mångfald är avgörande för att kunna bygga starka och bra team och för att vårt företag ska vara hållbart för framtiden. Vi strävar efter att ha en inkluderande och värderingsdriven kultur där vi alla känner oss uppskattade, respekterade och involverade oavsett bakgrund, erfarenhet, tro, kön, ålder eller varifrån vi kommer.

Välkommen med din ansökan
Bifoga ditt CV, betyg och ett personligt brev där du beskriver dig själv och vad du kan bidra med på SEB. Vi går igenom ansökningarna löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senaste den 15 maj 2019. Om du har frågor om tjänsten kontakta chefen for det legala teamet Magnus Arve på telefon 08-763 83 84 eller mail magnus.arve@seb.se.

  • Annonsen har tyvärr löpt ut.
Dela annonsen

SEB

SEB är en relationsbank. Vi drivs av viljan att skapa värde för kunderna. Vi gör det genom att bygga vidare på vårt arv av entreprenörskap, internationell utblick och långsiktigt perspektiv. Vi har länge tagit en aktiv del i utvecklingen av de samhällen där vi är verksamma. I Sverige och de baltiska länderna erbjuder vi finansiell rådgivning och ett brett utbud av finansiella tjänster. I Danmark, Finland, Norge och Tyskland har SEB:s verksamhet ett starkt fokus på fullserviceerbjudanden till företagskunder och institutioner.
Lär känna oss

Om Oss

JURISTJOBBEN lanserades 2013 av några studenter som tyckte att det var alldeles för tidsödande och krångligt att hitta jobb. Sedan dess har vi blivit Sveriges största karriärsida för jurister och juriststudenter, på nätet, Facebook och Instagram.

JURISTJOBBEN stödjer Adastra, Centrum för rättvisa, ELSA, Gatujuristerna, Institutet för Juridik och Internet, Juridisk Publikation och Juristresursen.

Kontakta Oss

Du kommer lättast i kontakt med oss genom att maila info@juristjobben.se


Annonsera hos oss

Intresserad av att annonsera hos oss? Klicka här för att läsa mer.

Har du redan ett konto? Klicka här för att lägga upp en annons

Gilla Oss

Gör som över 7 000 andra, gilla JURISTJOBBEN på Facebook för att ta del av aktuella jobbannonser, nyheter och tips som du inte hittar någon annanstans.

Följ oss

Du vet väl att du även kan följa oss på Instagram? Instagram