Gernandt & Danielsson söker 1-2 compliance trainees 115 visningar0 ansökningar

Gernandt & Danielsson är en av Sveriges ledande affärsjuridiska advokatbyråer. Nu söker vi dig som under minst sex månader vill arbeta med sekretess- och integritetsskyddsfrågor inom ramen för byråns verksamhetsområde finansiell reglering.

Mer om tjänsten och arbetsuppgifterna

Tjänsten som compliance trainee utgör en halv- till heltidsanställning (20-40 timmar/vecka) under sex månader med start den 4 oktober 2021.

Arbetsuppgifterna består i granskning och hantering av en stor mängd dokument, innefattande löpande juridiska bedömningar och relevansprövningar i förhållande till dessa. Du arbetar i ett tekniskt system särskilt utformat för de aktuella uppgifterna och arbetet utförs i en internationell miljö tillsammans med jurister från Gernandt & Danielsson och en av världens främsta internationella advokat­byråer. Du bereds dessutom möjlighet att ta del av expertis inom andra områden än de rent juridiska.

Som compliance trainee kommer du att genomgå en inledande utbildning på Gernandt & Danielssons kontor där du får träffa såväl delägare som andra jurister. Du utför sedan det dagliga arbetet utanför Gernandt & Danielssons kontor, men i nära samarbete med jurister från Gernandt & Danielsson och en av världens främsta internationella advokatbyråer. Du förväntas interagera och kommunicera självständigt med jurister och representanter inom andra expertisområden. Utöver konkurrenskraftiga anställningsvillkor så kommer du även att få ta del av den utbildning och sociala aktiviteter som erbjuds på byrån samt tilldelas en fadder som är jurist hos oss.

Kravspecifikation

För att passa i den roll vi söker behövs utmärkta kunskaper i engelska och du behöver ha en god förståelse för juridiska bedömningar i allmänhet. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet eller intresse av integritetsskydds- och sekretessfrågor. I övrigt är du noggrann, serviceinriktad och strukturerad samt bekväm med att ta eget ansvar. Du har dessutom en positiv syn på tillvaron och en öppen attityd till dina medmänniskor.

Vi ser gärna att du är nyutexaminerad eller att du är i slutet av juristprogrammet men vill ta ett sabbatsår eller arbetar vid sidan av författandet av examensuppsatsen.

Om Gernandt & Danielsson

Gernandt & Danielsson grundades 1992 och har i dag cirka 120 medarbetare, varav cirka 75 jurister. Vi har vårt kontor i Stockholm och samarbetar med ledande advokatbyråer i Norden, Storbritannien, övriga EU, USA och Asien.

Byrån topprankas i branschundersökningar och våra jurister prisas för kvalitetsfokus, affärsförståelse och servicenivåer.

Kontakt

För frågor om tjänsten, kontakta Partner/Advokat Niclas Rockborn via e-post niclas.rockborn@gda.se.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 24 september 2021, men ansök gärna så snart som möjligt då intervjuer sker löpande.

Dela annonsen
Det är krävande att arbeta på affärsjuridisk byrå – inte minst hos Gernandt & Danielsson. Men det är också oerhört roligt och utvecklande. På Gernandt & Danielsson får du den stora byråns alla fördelar. Du får jobba med stora och komplexa uppdrag i nära samarbete med några av Sveriges högst ansedda affärsjurister. Samtidigt är byrån inte större än att alla känner alla. Du blir sedd som individ och får ta ansvar från dag ett. Gernandt & Danielsson bildades 1992 när en grupp delägare och deras kollegor lämnade en av den tidens största svenska advokatbyråer och startade eget. Sedan dess har vi vuxit till cirka 130 medarbetare som alla arbetar på vårt kontor på Hamngatan mitt i Stockholm. Vi har sedan starten byggt upp en unik kvalitetskultur där kunskap, granskning och ifrågasättande värderas högt. Du får därför redan från första dagen arbeta nära delägare och andra seniora jurister. Vår erfarenhet är dessutom att du vinner på att jobba med flera rättsområden, inte bara ett. Allt detta gör att du växer snabbare in i advokat- och rådgivarrollen.
Lär känna oss

Om Oss

JURISTJOBBEN lanserades 2013 av några studenter som tyckte att det var alldeles för tidsödande och krångligt att hitta jobb. Sedan dess har vi blivit Sveriges största karriärsida för jurister och juriststudenter, på nätet, Facebook och Instagram.

JURISTJOBBEN stödjer Adastra, Centrum för rättvisa, ELSA, Gatujuristerna, Institutet för Juridik och Internet, Juridisk Publikation, Juristresursen och Juriststudenterna.

Kontakta Oss

Du kommer lättast i kontakt med oss genom att maila info@juristjobben.se


Annonsera hos oss

Intresserad av att annonsera hos oss? Klicka här för att läsa mer.

Har du redan ett konto? Klicka här för att lägga upp en annons

Gilla Oss

Gör som över 7 000 andra, gilla JURISTJOBBEN på Facebook för att ta del av aktuella jobbannonser, nyheter och tips som du inte hittar någon annanstans.

Följ oss

Du vet väl att du även kan följa oss på Instagram? Instagram