Delphi Scholarship 2019 290 visningar0 ansökningar

We love challenges! Do you?

För femte gången delar Delphi ut ett stipendium för att uppmärksamma och uppmuntra drivna juriststudenter. Stipendiets syfte är också att ge praktisk vägledning och mentorskap på den fortsatta banan inom juridiken.

Vill du dryga ut studentkassan? Vill du få en praktisk inblick i arbetet på en affärsjuridisk byrå, både genom fördjupning i affärsjuridiska processer och faktiska ärenden? Är du dessutom intresserad av en plats som sommarnotarie på en av Sveriges främsta byråer – då ska du självfallet söka till Delphi Scholarship!

Förutom ett stipendium på 25 000 kronor får vinnaren även en sommarnotarietjänst på ett av Delphis kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg eller Linköping. Andra- och tredjepristagaren erbjuds mentorskap under ett år, mentorn utgörs av en advokat/partner på Delphi.

Så ansöker du till Delphi Scholarship

Delphi Scholarship vänder sig till dig som går på juristprogrammet termin fem till sju och har siktet inställt på affärsjuridiken.

Ansökningsprocessen till Delphi Scholarship består av två enkla steg, där caseövningen utgör den bärande delen. Caset är också den del som du, om du går vidare, kommer att få möjlighet att presentera muntligen för juryn på Delphis kontor i Stockholm. Totalt kommer fem personer att bjudas in för en muntlig presentation.

Final

Sista ansökningsdag till Delphi Scholarship meddelas under hösten 2019. En jurygrupp kommer att bedöma bidragen och utser därefter fem finalister som kommer att få möjlighet att presentera sitt case muntligt inför juryn vid en finalmiddag på Delphis kontor i Stockholm.

Finalisterna meddelas senast två veckor innan finalen går av stapeln i Stockholm. Notera att du alltså måste ha möjlighet att närvara i Stockholm detta datum för att ha chans till stipendiet.

Första pris
Första pris i Delphi Scholarship utgörs av ett stipendium på 25 000 kronor samt en sommarnotarieplats på ett av Delphis kontor sommaren 2020.

Andra pris
Ytterligare två personer kommer att erbjudas varsin mentor från Delphi under ett år. Mentorn är en partner på det Delphi-kontor som ligger närmast den ort där du studerar. Genom mentorskapet kommer du att ha möjlighet att redan under utbildningen få en inblick i yrkeslivet på en affärsjuridisk advokatbyrå. Dels genom att få ta del av en jurists erfarenhet, dels genom att det är ett bra tillfälle för dig som student att utbyta tankar och idéer kring studier och framtida arbetsplaner.

Övrigt

Notera att Delphis sommarnotarieprogram pågår i 4-8 veckor under perioden juni-augusti på kontoret i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Linköping.

Om du går vidare till den muntliga presentationen, och inte bor i Stockholm med omnejd, står Delphi för eventuella rese- och boendekostnader.

Om du har frågor om ansökningsprocessen, hör gärna av dig till advokatfirman.delphi@delphi.se. Lycka till!

  • Annonsen har tyvärr löpt ut.
Dela annonsen

Delphi är en progressiv affärsjuridisk advokatbyrå med erkända specialister inom de flesta av affärsjuridikens områden. Vi är totalt 195 medarbetare, varav fler än 150 jurister. Våra kontor finns i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Norrköping.

Genom att korsa djup affärsförståelse med nya smartare sätt att tänka, skräddarsyr vi vår service, expertis och erbjudanden efter våra klienters olika behov. Vi ger tydliga råd och rekommendationer baserade på varje klients unika affärsutmaning och är en strategisk samarbetspartner till våra klienter. Vi driver utvecklingen framåt och utmanar varandra, våra klienter och branschen med den bästa affären som mål.

Valet av affärsjuridisk partner är idag viktigare än någonsin. I en värld som ständigt förändras behöver klienterna någon som tar sig tid att förstå hur politiska, tekniska och samhälleliga faktorer påverkar dem. Vi har samma starka driv oavsett om det gäller företagsförvärv eller frågor rörande bank, finans och aktiemarknad, eller processer i domstol och skiljeförfaranden eller om det gäller att hjälpa till med frågor inom offentlig upphandling, miljörätt och fastighetsrätt eller IT, tech och immaterialrätt. Hos oss får våra klienter en samarbetspartner som har drivkraften och kompetensen som krävs för att förstå varje klients värld och hjälper dem att fatta framgångsrika beslut. 

Vi är en annorlunda advokatbyrå. Vi vågar tänka nytt. Vi vågar gå vår egen väg. 
Lär känna oss

Om Oss

JURISTJOBBEN lanserades 2013 av några studenter som tyckte att det var alldeles för tidsödande och krångligt att hitta jobb. Sedan dess har vi blivit Sveriges största karriärsida för jurister och juriststudenter, på nätet, Facebook och Instagram.

JURISTJOBBEN stödjer Adastra, Centrum för rättvisa, ELSA, Gatujuristerna, Institutet för Juridik och Internet, Juridisk Publikation och Juristresursen.

Kontakta Oss

Du kommer lättast i kontakt med oss genom att maila info@juristjobben.se


Annonsera hos oss

Intresserad av att annonsera hos oss? Klicka här för att läsa mer.

Har du redan ett konto? Klicka här för att lägga upp en annons

Gilla Oss

Gör som över 7 000 andra, gilla JURISTJOBBEN på Facebook för att ta del av aktuella jobbannonser, nyheter och tips som du inte hittar någon annanstans.

Följ oss

Du vet väl att du även kan följa oss på Instagram? Instagram