Biträdande jurister till AG Advokat 75 visningar0 ansökningar

AG Advokat är Sveriges ledande byrå inom entreprenad- och fastighetsbranschen. Våra medarbetare är specialiserade på juridiken inom dessa affärsområden och vi har lång erfarenhet av transaktioner, finansiering, byggprojekt, leveransavtal och tvister. Vi är idag cirka 80 medarbetare och sitter i NK-huset mitt i centrala Stockholm. Du kan läsa mer om oss här.

Är du i början av din karriär och är nyfiken på att lära dig mer om affärsjuridik inom entreprenad- och fastighetsbranschen? Eller har du redan hunnit skaffa dig viss erfarenhet och vill ta nästa steg och utveckla din juridiska kompetens på Sveriges största nischbyrå? Då kan tjänsten som biträdande jurist på AG Advokat vara något för dig.

Efterfrågan på våra tjänster växer och vi söker därför förstärkning i form av fler biträdande jurister till vår transaktionsgrupp och våra entreprenadgrupper inom tvist och avtal.

Våra verksamhetsområden

Transaktion

Inom vår transaktionsverksamhet biträder vi våra klienter i samtliga faser av fastighetstransaktioner och du kommer ha varierande arbetsuppgifter i våra ärenden. Du blir en del av ett växande team med djup kunskap inom transaktioner och övrigt M&A-arbete samt kommersiell hyresrätt, fastighetsrätt, finansiering och bolagsrätt.

Entreprenad – avtal

Inom vår avtalsverksamhet arbetar vi med traditionell entreprenadjuridik med särskild inriktning mot proaktivt arbete där vi granskar, upprättar och förhandlar de avtal som används inom bygg- och fastighetsutveckling (huvudsakligen entreprenad- och konsultavtal). Inte sällan kommer du att få jobba med juridiken i Sveriges mest spännande byggprojekt! Vi följer också pågående entreprenadprojekt med löpande rådgivning och hantering av uppkomna tvister.

Entreprenad – tvist

Inom vårt verksamhetsområde tvist arbetar vi med att driva tvister vid domstol eller i skiljenämnd, inte sällan avseende större bygg- och anläggningsprojekt med omfattande tvistebelopp. Därutöver agerar vi som juridiskt projektstöd i pågående entreprenader, exempelvis i större infrastrukturprojekt.

Vi söker

Vi söker dig som har avlagt examen med mycket goda betyg. Du kommer antingen direkt från universitetet eller har något eller några års arbetserfarenhet efter avslutade studier. Genomförd tingstjänstgöring är ett krav till vårt verksamhetsområde tvist, medan övriga verksamhetsområden anser det meriterande liksom tidigare erfarenhet från advokatbyrå eller liknande.

För vara framgångsrik i rollen som biträdande jurist ser vi att du har ett genuint intresse för affärsjuridik. Vi sätter även stort värde på att du är självständig och noggrann med god initiativförmåga, för att successivt kunna bidra alltmer i ärenden och arbetsgruppens utveckling. Vi arbetar ofta nära våra klienters verksamhet som ”externa bolagsjurister”, vilket förutsätter att du är serviceinriktad och har ett affärsmässigt fokus.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en brant inlärningskurva med ständiga möjligheter att utvecklas i det dagliga arbetet. Genom ett nära samarbete med kollegor bistår du våra klienter med kvalificerad rådgivning där du får förutsättningar och verktyg för att utveckla en djup specialistkompetens. Det som utmärker arbetet hos oss är att även juniora biträdande jurister tidigt får klientkontakt och en helhetsbild av de ärenden vi arbetar i. Genom AG-akademin deltar du även i byråns kompetensutvecklingsprogram.

På AG Advokat månar vi om att vara en arbetsplats med god stämning och en stark sammanhållning, eftersom vi är övertygade om att detta gynnar byråns verksamhet och långsiktiga utveckling. Vi har en prestigelös kultur med stark sammanhållning och i vanliga fall många personalaktiviteter, såsom årlig byråresa, sommar- och julfest samt regelbundna after works.

Låter detta som något för dig? 

Varmt välkommen att skicka in din ansökan (innehållande CV, personligt brev, examensbevis samt relevanta betyg och intyg) senast den 23 maj. Urval sker dock löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Ange gärna om du har något särskilt önskemål om verksamhetsområde. Tillträde är flexibelt fram till hösten och sker enligt överenskommelse.

Frågor om tjänsten besvaras av HR-koordinator Cecilia Fryxå på cecilia.fryxa@agadvokat.se. Notera att vi inte tar emot ansökningar via mail.

Vi ser fram emot din ansökan!

Dela annonsen
AG Advokat är Sveriges ledande byrå inom entreprenad- och fastighetsbranschen. Våra medarbetare är specialiserade på juridiken inom dessa affärsområden och vi har lång erfarenhet av transaktioner, finansiering, byggprojekt, leveransavtal och tvister. Vi är idag cirka 80 medarbetare och sitter i NK-huset mitt i centrala Stockholm.
Lär känna oss

Om Oss

JURISTJOBBEN lanserades 2013 av några studenter som tyckte att det var alldeles för tidsödande och krångligt att hitta jobb. Sedan dess har vi blivit Sveriges största karriärsida för jurister och juriststudenter, på nätet, Facebook och Instagram.

JURISTJOBBEN stödjer Adastra, Centrum för rättvisa, ELSA, Gatujuristerna, Institutet för Juridik och Internet, Juridisk Publikation, Juristresursen och Juriststudenterna.

Kontakta Oss

Du kommer lättast i kontakt med oss genom att maila info@juristjobben.se


Annonsera hos oss

Intresserad av att annonsera hos oss? Klicka här för att läsa mer.

Har du redan ett konto? Klicka här för att lägga upp en annons

Gilla Oss

Gör som över 7 000 andra, gilla JURISTJOBBEN på Facebook för att ta del av aktuella jobbannonser, nyheter och tips som du inte hittar någon annanstans.

Följ oss

Du vet väl att du även kan följa oss på Instagram? Instagram