Biträdande jurist med inriktning mot aktiemarknadsjuridik 377 visningar0 ansökningar

Till vårt Stockholmskontor söker vi nu biträdande jurister med inriktning mot aktiemarknadsjuridik.

Beskrivning av tjänsten

Som biträdande jurist i vår Public Securities-grupp arbetar du normalt i transaktionsteam med partners och andra biträdande jurister både från Stockholmskontoret och från byråns internationella kontor. Du kommer huvudsakligen att biträda svenska och internationella klienter i samband med IPOs, företrädesemissioner, incitamentsprogram och andra aktiemarknadsuppdrag samt i olika kapitalmarknadsjuridiska frågor.

Din profil

Du har efter din juristexamen arbetat i cirka 2–4 år på en affärsjuridisk advokatbyrå där du främst har arbetat med aktiemarknadsjuridik och bolagsrätt. Som person är du analytisk, noggrann och kvalitetsmedveten. Du är intresserad av att förstå klientens drivkrafter och av att som projektledare ansvara för byråns rådgivning inom olika områden för att framgångsrikt slutföra aktiemarknadstransaktioner. Du engageras av goda resultat, framgångsrikt samarbete och nöjda klienter. Då vi ofta arbetar integrerat med andra Bird & Bird-kontor världen över behöver du, utöver svenska, också ha en mycket god förmåga att uttrycka dig på engelska i tal och skrift.

Vilka är vi?

Bird & Bird är en internationell fullservicebyrå med mer än 1 300 jurister på 30 kontor i Europa, Mellanöstern, Asien, Australien och Nordamerika. Den internationella dimensionen är en del av den dagliga verksamheten och oavsett var i världen du arbetar präglas alla kontor av samma företagskultur.  I Sverige är byrån en ledande affärsjuridisk advokatbyrå och på vårt kontor i Stockholm arbetar cirka 70 personer.

På Bird & Bird arbetar vi aktivt med flera CSR-initiativ, både på lokal och internationell nivå, där jämställdhet, inkludering och miljöarbete är i fokus.  Vi är även stolta över våra pro-bono ärenden med bland annat Barncancerfonden och Läkare utan gränser.

Vad erbjuder vi?

Vi på Bird & Bird kommer att ge dig utrymme att växa och vidga dina vyer, både i din yrkesroll och i din personliga utveckling. Du kommer att arbeta med spännande och utmanande uppdrag, såväl svenska som gränsöverskridande, tillsammans med erfarna och kompetenta kollegor både i Sverige och på våra kontor runt om i världen. På Bird & Bird har du möjlighet att bygga ett internationellt nätverk och arbeta med ledande juridiska experter inom olika områden.

Som en del i din professionella utveckling kommer du bland annat delta i Nordic Professional Development Programme, med utbildningar förlagda till våra tre nordiska kontor i Helsingfors, Köpenhamn och Stockholm. På Bird & Bird ges också möjlighet till secondment på våra kontor runt om i världen, under såväl längre som kortare perioder.

En central del av Bird & Birds företagskultur är den sociala dimensionen. För att främja kontakter och kunskapsutbyte mellan jurister och andra medarbetare på alla våra kontor arrangeras en mängd olika internationella konferenser och sociala aktiviteter.

Ansök

Du ansöker genom vår rekryteringsportal ReachMee där du laddar upp cv, personligt brev, betyg från juristlinjen samt i övrigt relevanta intyg. Tillträde enligt överenskommelse. Ansökningar behandlas löpande.

Kontaktpersoner

Sandra Bråborg

+46 734 24 20 75

sandra.braborg@twobirds.com

  • Annonsen har tyvärr löpt ut.
Dela annonsen
Bird & Bird har ett strategiskt fokus på teknik- och IP-intensiva branscher. Vi är en av de ledande advokatbyråerna i världen inom IT-, telekom-, media-, energi-, och flygbranscherna. Bland våra klienter finns flera av världens idag mest innovativa företag. Med 29 kontor i 20 länder är den internationella dimensionen en del av vardagen, oavsett om du som medarbetare finns i Stockholm, Hong Kong eller London så präglas vi av samma företagskultur.
Lär känna oss

Om Oss

JURISTJOBBEN lanserades 2013 av några studenter som tyckte att det var alldeles för tidsödande och krångligt att hitta jobb. Sedan dess har vi blivit Sveriges största karriärsida för jurister och juriststudenter, på nätet, Facebook och Instagram.

JURISTJOBBEN stödjer Adastra, Centrum för rättvisa, ELSA, Gatujuristerna, Institutet för Juridik och Internet, Juridisk Publikation, Juristresursen och Juriststudenterna.

Kontakta Oss

Du kommer lättast i kontakt med oss genom att maila info@juristjobben.se


Annonsera hos oss

Intresserad av att annonsera hos oss? Klicka här för att läsa mer.

Har du redan ett konto? Klicka här för att lägga upp en annons

Gilla Oss

Gör som över 7 000 andra, gilla JURISTJOBBEN på Facebook för att ta del av aktuella jobbannonser, nyheter och tips som du inte hittar någon annanstans.

Följ oss

Du vet väl att du även kan följa oss på Instagram? Instagram