Biträdande jurist Intellectual Property and Technology 109 visningar0 ansökningar

DLA Piper är en av världens största advokatbyråer och den största byrån på den nordiska marknaden, med kontor i över 40 länder i Amerika, Europa, Mellanöstern, Afrika, Asien och Oceanien. Vi är specialister inom affärsjuridikens alla områden och vi har några av världens ledande bolag som klienter. På vårt Stockholmskontor är vi ca 200 medarbetare. Vi erbjuder dig att bli en del av vårt team med skickliga jurister som med ett personligt engagemang och effektivt sätt hjälper våra klienter att göra lyckade affärer. Läs gärna mer om hur det är att arbeta hos oss på www.dlapiper.se .

Vi erbjuder

Som biträdande jurist på DLA Piper är du en central del i vårt erbjudande till våra klienter. Vi erbjuder dig att bli en del av vårt team med skickliga och drivna jurister som med stort personligt engagemang och effektivt samarbete hjälper våra klienter att göra lyckade affärer. Du kommer att få arbeta brett inom immaterialrätten, nära våra delägare och biträdande jurister och du får tidigt egen klientkontakt. Genom tidigt ansvar tror vi att du kommer att få affärsförståelse och känna delaktighet med IPT-teamet vilket är en förutsättning för att du ska lyckas i konsultrollen. Vi satsar på kompetensutveckling i form av utbildning, både lokalt och internationellt, samt mentorskap och kontinuerlig feedback för att du ska få möjlighet att utvecklas och nå din fulla potential. Vår spelplan sträcker sig långt bortom Sveriges gränser och vi kan därmed erbjuda goda utvecklingsmöjligheter i form av t ex secondment på våra övriga kontor runt om i världen, samt tillgång till specialister inom alla rättsområden världen över.

Om rollen

IPT-gruppen arbetar huvudsakligen med att upprätta, granska, förhandla och förvalta olika former av kommersiella avtal, immaterialrättsliga frågor, IT- och teknikrelaterade frågor, personuppgiftsrelaterade frågor samt media- och sportjuridik. Vi hjälper våra klienter att skydda sina immateriella tillgångar men även att göra bra affärer genom att utveckla, sälja eller licensera sina tillgångar. Vi bistår även våra klienter med rådgivning t.ex. vid tvister, med anledning av deras marknadsföring eller i samband med produktioner av tv-program eller långfilm. Våra klienter finns såväl på den svenska som på den internationella marknaden.

Din profil

Vi söker dig som har arbetat 3-4 år på advokatbyrå efter avslutad juristutbildning. Vi ser gärna att du har ett stort intresse för immaterialrätt och IT-rätt. Vår erfarenhet är att det är viktigt att ha ett genuint intresse för affärer och en god servicekänsla för att bli en bra affärsjurist.

Vi söker dig som är bra på att planera och organisera ditt arbete och som är angelägen om att nå resultat med hög kvalitet. Du trivs med att arbeta i team och tycker om att utveckla och underhålla personliga relationer. Har du ett personligt engagemang och förmåga att effektivt driva ditt arbete och projekt framåt kommer du att trivas i rollen som biträdande jurist hos oss på DLA Piper. Då vi arbetar i en internationell miljö tillsammans med DLA Pipers övriga kontor runtom i världen är det viktigt att du, utöver svenska, också har en mycket god förmåga att uttrycka dig på engelska i tal och skrift.

Din ansökan

Din ansökan ska bestå av CV, personligt brev, betyg från juristprogrammet samt andra relevanta betyg och intyg. Vi arbetar med löpande urval och intervjuer och ser fram emot att läsa din ansökan så snart som möjligt. För mer information eller frågor är du välkommen att höra av dig till Sofia Tillberg, HR Generalist, sofia.tillberg@se.dlapiper.com.

Vi behandlar endast ansökningar via vårt ansökningsformulär.

Varmt välkommen med din ansökan idag.

Dela annonsen
DLA Piper är Sveriges största globala advokatbyrå med kontor i över 40 länder i Amerika, Europa, Mellanöstern, Afrika, Asien och Oceanien. På kontoret i Stockholm är vi idag 200 medarbetare, varav 140 jurister. För mer information om oss besök vår hemsida dlapiper.se.
Lär känna oss

Om Oss

JURISTJOBBEN lanserades 2013 av några studenter som tyckte att det var alldeles för tidsödande och krångligt att hitta jobb. Sedan dess har vi blivit Sveriges största karriärsida för jurister och juriststudenter, på nätet, Facebook och Instagram.

JURISTJOBBEN stödjer Adastra, Centrum för rättvisa, ELSA, Gatujuristerna, Institutet för Juridik och Internet, Juridisk Publikation, Juristresursen och Juriststudenterna.

Kontakta Oss

Du kommer lättast i kontakt med oss genom att maila info@juristjobben.se


Annonsera hos oss

Intresserad av att annonsera hos oss? Klicka här för att läsa mer.

Har du redan ett konto? Klicka här för att lägga upp en annons

Gilla Oss

Gör som över 7 000 andra, gilla JURISTJOBBEN på Facebook för att ta del av aktuella jobbannonser, nyheter och tips som du inte hittar någon annanstans.

Följ oss

Du vet väl att du även kan följa oss på Instagram? Instagram