Biträdande jurist Entreprenadrätt 345 visningar0 ansökningar

DLA Piper är en av världens största advokatbyråer och den största byrån på den nordiska marknaden, med kontor i över 40 länder i Amerika, Europa, Mellanöstern, Afrika, Asien och Oceanien. Vi är specialister inom affärsjuridikens alla områden och vi har några av världens ledande bolag som klienter. På vårt Stockholmskontor är vi ca 180 medarbetare. Vi erbjuder dig att bli en del av vårt team med skickliga jurister som med ett personligt engagemang och effektivt sätt hjälper våra klienter att göra lyckade affärer. Läs gärna mer om hur det är att arbeta hos oss på www.dlapiper.se.

Vi erbjuder

Som biträdande jurist på DLA Piper är du en central del i vårt erbjudande till våra klienter. Du arbetar nära våra delägare och biträdande jurister i aktuella ärenden och får tidigt klientkontakt. Genom tidigt ansvar tror vi att du kommer att få affärsförståelse, teamkänsla och delaktighet vilket är en förutsättning för att du ska lyckas i konsultrollen. Vi satsar på kompetensutveckling i form av utbildning, både lokalt och internationellt, samt mentorskap och kontinuerlig feedback för att du ska få möjlighet att utvecklas och nå din fulla potential. Vår spelplan sträcker sig långt bortom Sveriges gränser och vi kan därmed erbjuda goda utvecklingsmöjligheter i form av t ex secondment på våra övriga kontor runt om i världen, samt tillgång till specialister inom alla rättsområden världen över.

Din roll som entreprenadjurist

Fastighetsgruppen växer och vi söker nu en biträdande jurist med stort intresse för entreprenadrätt. Vi arbetar både med upprättande och förhandling av olika typer av entreprenadavtal samt tvistelösning, både i allmän domstol och inför skiljenämnd. Även löpande rådgivning i pågående entreprenadprojekt utgör en del av vår verksamhet. På detta sätt får du en gedigen kunskap och erfarenhet av samtliga områden inom entreprenadrätten. Våra klienter består främst av byggherrar, konsulter och byggbolag, varav flertalet är internationella.

Du kommer att ingå i byråns fastighetsgrupp som arbetar med övriga områden inom fastighetsrätten såsom hyres- och bostadsrätt, arrende- och övriga nyttjanderätter, förvärv och försäljning av fastigheter, exploatering, bygglov och planfrågor m.m.

Din profil

Vi söker dig är i slutet av din tingstjänstgöring, men även dig som har några års erfarenhet från advokatbyrå, bygg- eller fastighetsbolag. Erfarenhet av i branschen gällande standardavtal, såsom AB 04, ABT 06 och ABK 09 är meriterande. Vår erfarenhet är att det är viktigt att ha ett genuint intresse för affärer och en god servicekänsla för att kunna bli en bra affärsjurist. Vidare värdesätter vi en mycket god uttrycksförmåga på svenska, såväl skriftligt som muntligt. Då vi arbetar i en internationell miljö tillsammans med DLA Pipers övriga kontor runtom i världen är det viktigt att du också har en mycket god förmåga att uttrycka dig på engelska.

Din ansökan

Din ansökan ska bestå av CV, personligt brev, betyg från juristprogrammet samt andra relevanta betyg och intyg. Vi arbetar med löpande urval och intervjuer och ser fram emot att läsa din ansökan så snart som möjligt. För mer information eller frågor är du välkommen att höra av dig till Ellen Wikberg, HR Coordinator, ellen.wikberg@dlapiper.com.

Varmt välkommen med din ansökan idag.

Dela annonsen
DLA Piper är Sveriges största globala advokatbyrå med kontor i över 40 länder i Amerika, Europa, Mellanöstern, Afrika, Asien och Oceanien. På kontoret i Stockholm är vi idag 180 medarbetare, varav 130 jurister. För mer information om oss besök vår hemsida dlapiper.se.
Lär känna oss

Om Oss

JURISTJOBBEN lanserades 2013 av några studenter som tyckte att det var alldeles för tidsödande och krångligt att hitta jobb. Sedan dess har vi blivit Sveriges största karriärsida för jurister och juriststudenter, på nätet, Facebook och Instagram.

JURISTJOBBEN stödjer Adastra, Centrum för rättvisa, ELSA, Gatujuristerna, Institutet för Juridik och Internet, Juridisk Publikation och Juristresursen.

Kontakta Oss

Du kommer lättast i kontakt med oss genom att maila info@juristjobben.se


Annonsera hos oss

Intresserad av att annonsera hos oss? Klicka här för att läsa mer.

Har du redan ett konto? Klicka här för att lägga upp en annons

Gilla Oss

Gör som över 7 000 andra, gilla JURISTJOBBEN på Facebook för att ta del av aktuella jobbannonser, nyheter och tips som du inte hittar någon annanstans.

Följ oss

Du vet väl att du även kan följa oss på Instagram? Instagram