Ahlander Agency söker Junior Legal Counsel 271 visningar0 ansökningar

Om oss 

Ahlander Agency är en ledande författaragentur baserad i Stockholm. Vi representerar några av Skandinaviens främsta författare och säljer rättigheterna till deras verk i Sverige och utlandet, samt till film och TV. 

Läs gärna mer på www.ahlanderagency.com

Vad kan vi erbjuda dig 

Varje år sluter vi hundratals avtal med svenska och internationella förlag, filmproducenter, översättare samt många andra aktörer inom kulturbranschen, och vi befinner oss på frontlinjen i en snabbt föränderlig värld av IP-rätt. Vi erbjuder en spännande och fartfylld miljö som ger en unik inblick både i den svenska och internationella bok- och entertainmentbranschen.

Du kommer få en stimulerande, utmanande och kul arbetsplats med varierade uppgifter i en internationell arbetsmiljö. Vi sitter i fina lokaler mitt på Götgatan, med högt i tak, både bildligt och bokstavligt talat. 

Om rollen 

Som Junior Legal Counsel kommer du jobba tätt med vår Head of Legal med det dagliga arbetet som rör avtal: upprättning, granskning, förhandling och uppföljning av dessa. Du kommer även arbeta nära våra agenter, men förhandla självständigt. 

  • Bistå head of legal i den dagliga verksamheten
  • Bistå med generell juridisk rådgivning 
  • Drafta avtal, uppdatera och ta fram nya avtalsmallar och verktyg för det fortsatta arbetet, både på engelska och svenska
  • Förhandla avtal både skriftligt och muntligt på engelska och svenska
  • Administrativt arbete kopplat till författarnas avtal

Vem söker vi?

Ahlander Agency har i dagsläget åtta anställda och den nionde medarbetaren som vi nu söker kommer bli en ovärderlig del av verksamheten. Vi söker dig som är ansvarsfull, noggrann och analytisk. För att frodas i vår miljö behöver du trivas med att arbeta i högt tempo på en liten arbetsplats med start-up mentalitet. Du är en problemlösare som inte är rädd för att ta egna initiativ. Som person är du proaktiv och kvalitetsmedveten och en prestigelös lagspelare. 

Vi söker dig som är på jakt efter ditt första eller andra spännande juristjobb och vill ha högt i tak och möjlighet att utvecklas. Du ser också värdet i att få arbeta med underhållningsjuridik i en ständigt föränderlig bransch. 

En juristexamen är en förutsättning för denna roll, och en fördjupad kompetens och intresse i immateriella rättigheter är ett plus men inte ett krav. Utmärkta kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav och personen vi söker måste vara bekväm med att arbeta och förhandla på båda språken. 

Anställningsform
Heltid, tillsvidare. 

Vid frågor kontakta
Kajsa Harrysson, Head of Legal 08-275455
Christine Edhäll, Partner och Agent 08-275455

Sista ansökningsdatum 16 december
Vi intervjuar löpande och tjänsten kan tillsättas innan dess. 

Skicka din ansökan inklusive CV, betyg och personligt brev märkt ”Junior Legal Counsel” till jobb@ahlanderagency.com 

Dela annonsen
Ahlander Agency är en ledande författaragentur baserad i Stockholm. Vi representerar några av Skandinaviens främsta författare och säljer rättigheterna till deras verk i Sverige och utlandet, samt till film och TV.
Lär känna oss

Om Oss

JURISTJOBBEN lanserades 2013 av några studenter som tyckte att det var alldeles för tidsödande och krångligt att hitta jobb. Sedan dess har vi blivit Sveriges största karriärsida för jurister och juriststudenter, på nätet, Facebook och Instagram.

JURISTJOBBEN stödjer Adastra, Centrum för rättvisa, ELSA, Gatujuristerna, Institutet för Juridik och Internet, Juridisk Publikation, Juristresursen och Juriststudenterna.

Kontakta Oss

Du kommer lättast i kontakt med oss genom att maila info@juristjobben.se


Annonsera hos oss

Intresserad av att annonsera hos oss? Klicka här för att läsa mer.

Har du redan ett konto? Klicka här för att lägga upp en annons

Gilla Oss

Gör som över 7 000 andra, gilla JURISTJOBBEN på Facebook för att ta del av aktuella jobbannonser, nyheter och tips som du inte hittar någon annanstans.

Följ oss

Du vet väl att du även kan följa oss på Instagram? Instagram