Advokatfirman Glimstedt erbjuder uppsatspraktik, APS, APU, PJU samt traineetjänster på kontoren i Stockholm, Göteborg, Falun, Växjö, Jönköping, Örebro, Norrköping och Helsingborg 1909 visningar0 ansökningar

Advokatfirman Glimstedt är en av Sveriges största advokatbyråer med 13 kontor i Sverige och tre i Baltikum, tillsammans är vi fler än 250 medarbetare. Samtidigt som vi har en unik geografisk bredd kan vi erbjuda en personlig arbetsplats med stor möjlighet att påverka och många juridiska arbetsområden att välja emellan. Vi är en fullservicebyrå med fokus på affärsjuridik.

Våra kontor i Stockholm, Göteborg, Växjö, Jönköping, Helsingborg, Örebro, Falun och Norrköping erbjuder praktik för dig som vill kombinera dina studier med praktik hos oss.

UPPSATSPRAKTIK – Ska du skriva examensarbete om 30 hp. kan du kombinera ditt uppsatsskrivande med tio veckors praktik på något av våra åtta kontor som erbjuder praktik. Praktikplatserna tillsätts löpande, men vi ser gärna att din ansökan inkommit senast den 15 november (för VT) och den 15 april (för HT). Uppsatspraktiken är oavlönad och ska ingå i din utbildning. Platser erbjuds i Stockholm, Göteborg, Växjö, Jönköping, Helsingborg, Örebro, Falun och Norrköping*.

APS, APU & PJU – Läser du Arbetsplatsanknutna Studier 15 hp., Arbetsplatsanknutet Utredningsarbete 15 hp. eller Praktik med juridiskt utredningsarbete 15/30 hp. så erbjuder vi praktik under 8 – 16 veckor. Sista ansökningsdag och vilka kontor som erbjuder platser är samma som för uppsatspraktik, se ovan.

SOMMARNOTARIE – Vi erbjuder sommarnotarietjänster på våra kontor i Jönköping, Falun, Göteborg och Norrköping. För att vara aktuell som sommarnotarie ska du vara på termin sex eller senare. Sommarnotarietjänster tillsätts löpande, men vi ser gärna att ni ansökan inkommit senast 28 februari.

TRAINEE – Våra kontor i Stockholm och Falun erbjuder traineeplatser under längre perioder. Traineeplatser tillsätts löpande, men vi ser gärna att din ansökan inkommit senast den 15 november (för VT) och den 15 april (för HT).

 

UPPGIFTER & ANSÖKAN

Som praktikant hos Glimstedt kommer du att bistå byråns advokater och biträdande jurister med diverse juridiska och administrativa ärenden. Huvudsakliga praktikuppgifter är att upprätta rättsutredningar men också uppgifter som att upprätta förslag till skrivelser, brev och avtal. Samtidigt får du tid att skriva på din uppsats.

Som person bör du vara ansvarsfull, kreativ, noggrann, social och – inte minst – se en framtid som framgångsrik affärsjurist. Vi värdesätter initiativtagande och engagemang, både för klienter såväl som för byrån. Vi förutsätter att du har goda betyg och formulerar dig väl i tal och skrift, på både svenska och engelska.

Vi ser gärna att du har någon form av anknytning till den stad eller närliggande region du söker dig till samt ett intresse för de områden som respektive kontor arbetar med. Din ansökan bör innefatta personligt brev, CV med referenser, betyg och promemoria eller motsvarande inlämningsuppgift som du författat under din juristutbildning.

 

 • STOCKHOLM
  Stockholmskontoret arbetar med företagsöverlåtelser, aktiemarknadsjuridik, fastighetsjuridik och finansieringsfrågor.
  Skicka dina ansökningshandlingar till Jonas Gombrii,  jonas.gombrii@glimstedt.se, eller Andreas Höhling, andreas.hohling@glimstedt.se. Vid frågor ring Jonas på 08-566 119 34 eller Andreas på 08-566 119 13.
 • GÖTEBORG
  Göteborgskontoret arbetar med affärer och ägande, kommersiella tvister, rekonstruktioner och obestånd, fastigheter och transaktioner.
  Skicka dina ansökningshandlingar till Carina Svanlund, carina.svanlund@glimstedt.se, Vid frågor ring Jakob Nortoft på 031-710 40 29 eller Anna Gustavsson på 031- 710 40 46.
 • VÄXJÖ
  Växjö kontoret arbetar bl.a. med affärs- och humanjuridik.
  Skicka dina ansökningshandlingar till Johan Bäckström, johan.backstrom@glimstedt.se, eller Fredrik Sund, fredrik.sund@glimstedt.se. Vid frågor ring Johan på 0470-70 02 77 eller Fredrik på 0470-70 02 78.
 • JÖNKÖPING
  Jönköpingskontoret arbetar brett med affärsjuridik.
  Skicka dina ansökningshandlingar till Ambjörn Essén, ambjorn.essen@glimstedt.se. Vid frågor ring Ambjörn på 036-30 67 34.
 • HELSINGBORG
  Helsingborgskontoret arbetar med svensk och internationell affärsjuridik. Vi har specialistkompetens inom bl.a. konkurrensrätt (inklusive upphandlingsrätt), tvistelösning, hyres- och fastighetsrätt, entreprenadrätt och associationsrätt, samt skiljeförfaranden.
  Skicka dina ansökningshandlingar till Carin Lettius, carin.lettius@glimstedt.se. Vid frågor ring Carin på 042-26 99 50.
 • ÖREBRO
  Örebrokontoret arbetar med såväl affärsjuridik som humanjuridik, men är främst intresserade av att ta emot praktikanter med ett särskilt intresse för insolvensrätt, arbetsrätt eller fastighets- och entreprenadrätt.
  Skicka dina ansökningshandlingar till Ester Andersson Zandvoort, ester.andersson@glimstedt.se. Vid frågor ring Ester på 019-16 65 91.
 • FALUN
  Falukontoret arbetar brett med affärsjuridik.
  Skicka dina ansökningshandlingar till Marcus Lundell, marcus.lundell@glimstedt.se. Vid frågor ring Marcus på 023-481 00.
 • NORRKÖPING
  Norrköpingskontoret arbetar brett med affärsjuridik.
  *Uppsatspraktikanter mottas bara från Affärsjuridiska programmet i Linköping.
  Skicka dina ansökningshandlingar till Pernilla Tilly Nors, pernilla.nors@glimstedt.se. Vid frågor ring Pernilla på 011-12 92 00.
Dela annonsen
Advokatfirman Glimstedt är en av Sveriges största advokatbyråer med 14 kontor i Sverige och tre i Baltikum, tillsammans är vi fler än 260 medarbetare. Vi är en fullservicebyrå med stort fokus på affärsjuridik. Våra klienter är i allt väsentligt stora och medelstora svenska och internationella bolag, ägarledda bolag samt privatpersoner.
Lär känna oss

Om Oss

JURISTJOBBEN lanserades 2013 av några studenter som tyckte att det var alldeles för tidsödande och krångligt att hitta jobb. Sedan dess har vi blivit Sveriges största karriärsida för jurister och juriststudenter, på nätet, Facebook och Instagram.

JURISTJOBBEN stödjer Adastra, Centrum för rättvisa, ELSA, Gatujuristerna, Institutet för Juridik och Internet, Juridisk Publikation och Juristresursen.

Kontakta Oss

Du kommer lättast i kontakt med oss genom att maila info@juristjobben.se


Annonsera hos oss

Intresserad av att annonsera hos oss? Klicka här för att läsa mer.

Har du redan ett konto? Klicka här för att lägga upp en annons

Gilla Oss

Gör som över 7 000 andra, gilla JURISTJOBBEN på Facebook för att ta del av aktuella jobbannonser, nyheter och tips som du inte hittar någon annanstans.

Följ oss

Du vet väl att du även kan följa oss på Instagram? Instagram